Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Vier minuten sneller en toch pas zesde, dat is de evolutie van deze sport” – Frederik Van Lierde na zijn race in Cozumel.
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

“Vier minuten sneller en toch pas zesde, dat is de evolutie van deze sport” – Frederik Van Lierde na zijn race in Cozumel.

Het mocht niet zijn voor Frederik Van Lierde. In zijn vierde Ironman van 2019 viel hij voor het eerst naast het podium. Toch leek Fré lange tijd podiumrijp maar in de tweede helft van de marathon moest hij zijn meerdere erkennen aan de atleten die beter bestand waren tegen de hitte. Toch oogt het rapport van de 40-jarige atleet indrukwekkend dit jaar met twee klinkende zeges binnen het Ironman-circuit.

De hitte was vandaag opnieuw geen bondgenoot

“In het zwemmen en fietsen had ik alles onder controle. Op de fiets kon ik vlot met de beteren mee en begon zo in een kansrijke positie aan de afsluitende marathon. Toen Butterfield me voorbij stak wist ik meteen wie vandaag als eerste de eindstreep zou bereiken. Ikzelf kreeg net als in Nice last van de hitte en moest mijn tempo laten zakken en vanaf de tweede ronde mijn tijd nemen tijdens de bevoorradingen om af te koelen. Vandaag was zo een dag dat mijn lichaam de hitte niet kon verdragen, jammer.”

Toch een nieuw sub8 op mijn palmares

“Uiteraard ben ik niet tevreden, ik was voor meer gekomen. Toen ik atleten mij zag voorbijsteken bevordert dat niet de moraal maar toen ik in de gaten kreeg dat ik alsnog onder de 8 uur kon duiken was dat mijn drijfveer om te blijven pushen tot aan de finish en dat is gelukt. Met mijn eindtijd kan ik dus niet ontevreden zijn want drie jaar terug toen ik hier won was ik zelf vier minuten trager vandaag. Opnieuw een voorbeeld dat elke wedstrijd jaar tot jaar nooit dezelfde is.”