Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleten en triatleten als Special Forces in Kamp Waes vanaf 8 december op Een
Opvallend

Duatleten en triatleten als Special Forces in Kamp Waes vanaf 8 december op Een

Uit meer dan 6.000 inschrijvingen selecteerde Tom Waes uiteindelijk vijftien deelnemers voor zijn TV-programma ‘Kamp Waes’ op Een, met bij de 15 opvallend veel (ex) duatleten en triatleten. Onder andere Belgisch kampioene duatlon van 2018, Lotte Claes, is een van de gelukkigen. Zij ondergaan als eerste ‘burgers’ dezelfde opleiding als de Special Forces van het Belgische leger…

Vanaf zondag 8 december willen wij ’s avonds niet meer gestoord worden, want dan hangen we voor de buis om op Een de nieuwe reeks ‘Kamp Waes’ te volgen. Daarin krijgen gewone ‘burgers’ de mogelijkheid om dezelfde opleiding te volgens als de echte Special Forces van Defensie te volgen. Het is de eerste keer dat deze specifieke afdeling van het Belgisch leger de buitenwereld een blik gunt op hun eigen avontuurlijke omgeving. Maar de hoofdreden voor ons om te kijken is het grote aantal voormalige en actieve duatleten en triatleten.

Debby Verstraeten: van triatlon naar cross-fit

Debby Verstraeten had een korte maar mooie carriere in triatlon, met af en toe een uitstap richting duatlon. Zo schreef ze het BK duatlon long distance op haar naam in 2014 tijdens de Powerman in Geel. In hetzelfde jaar pakte ze in de Ironman van Lanzarote een slot voor het WK Ironman en in oktober was ze finisher in Hawaii. Iets later kondigde ze haar afscheid van de sport aan en begon ze aan een mooie cross-fit carriere.

David Verreth: Ironmanager

David Verreth was een van de Ironmanagers van de begindagen van de Belgisch club die triatlon en business combineert. In 2010 was hij finisher in de Ironman van Regensburg. Ondertussen houdt hij het bij tennis en lopen.

Xander Denys: jeugdtalent in duatlon

Ondertussen is Kenneth Vandendriessche een van de opkomende talenten op de lange afstand, maar een tiental jaar geleden had hij aan Xander Denys in de duatlons een stevige concurrent, al werden ze later wel ploegmaats. Xander verdedigde de kleuren van ETZ en zette een paar topresultaten neer bij de jeugd. Een van zijn hoogtepunten was een vijfde plaats bij het EK voor beloften in Horst aan de Maas in 2012, waar hij toen samen met onder andere Tim Van Hemel en Pieter Heemeryck scoorde. Helaas zei Xander de sport niet veel later vaarwel om zich op andere doelen te storten, met onder andere een 47ste plaats in de Marathon des Sables in 2013.

Maarten Joris: ook in de Hel?

Met Maarten Joris is er ook een triatleet uit de Noorderkempen bij. De atleet van FAT, het Fast Action Triatlon team is een bekend gezicht in veel wedstrijden en richtte zich dit jaar op deelname in de Hel van Kasterlee. Met nog zes weken te gaan voor de zwaarste cross duatlon ter wereld kwam hij ongelukkig ten val en brak hij zijn sleutelbeen. Hij blijft hopen dat hij de start alsnog haalt. En eigenlijk hadden wij al iets moeten vermoeden over zijn deelname aan ‘Kamp Waes’ na een toevallige foto op zijn facebook tijdlijn in juli met Xander Denys en Debbie Verstraeten.

Belgisch kampioene duatlon Lotte Claes

En last but definitely not least is er ook nog een Belgisch kampioene duatlon die deelneemt aan ‘Kamp Waes’. Lotte Claes, uit het Waasland, klom de laatste twee jaar als een ster naar het duatlonfirmament en pakte vorig jaar de Belgische titel, al hadden dat er al meer geweest als er meer kampioenschappen waren geweest uiteindelijk. Dit jaar werd ze vice-kampioene in Herentals, dus we zijn zeer benieuwd hoe deze verpleegkundige op de spoed het gaat doen in ‘Kamp Waes’…

Joni Ceusters: vice-kampioen bij jeugd

De naam Joni Ceusters zal bij de meeste triatlonfans niet meteen een belletje doen rinkelen, maar hij is wel een absolute topper in het reddend zwemmen. Nadat hij in 2010 Vlaams kampioen zwemlopen werd, leek er vanaf 2012 een mooie carriere in triatlon weggelegd. Joni werd toen voor Go Like Hell vice-Belgisch kampioen bij de Jeugd B in Zwevegem, achter kampioen Jarne Verhaegen. Maar nadien koos Joni voor reddend zwemmen.

Mathieu Bonne: van Podcast naar Kamp Waes

Veel West-Vlaamse triatleten kennen hem, maar het grote volk leerde hem een paar weken geleden kennen als gast van de Jogging Club Herent Podcast van Bobby Paesen, Seppe Odeyn en Pieter Heemeryck. Mathieu Bonne kwam er alles vertellen over zijn avontuur toen hij het Kanaal overzwom. Hij heeft overigens ook de Ironman Australia gefinisht…