Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wielrenner Gerry Druyts deze keer wel de snelste in Wommelgem
Gerry Druyts wint cross duatlon Wommelgem (foto: Chris Hofkens)
Multisports

Wielrenner Gerry Druyts deze keer wel de snelste in Wommelgem

Wielrenner Gerry Druyts, die bij de elites zonder contract voor Balen BC rijdt, heeft dit weekend de cross duatlon van Wommelgem gewonnen. Vorige week keerde de vroegere jeugd-duatleet en -triatleet al een keer succesvol terug naar zijn roots. Toen werd hij tweede in Wachtebeke. Aan het fort van Wommelgem liet hij een aantal cross duatlons achter zich en pakte hij een mooie overwinning.

Vierde zege van 2019 voor Druyts

Hij behaalde al drie zeges op de weg en werd vierde op het BK elites zonder contract en zondag voegde Gerry Druyts er een extra overwinning aan toe. Lander Sels, de man in vorm van dit cross duatlon seizoen en vorig seizoen winnaar van het Hammer Nutrition circuit, maar ook andere specialisten als Wouter Wuilmus en Matias Cloostermans beten in het zand tegen de atleet uit Wilrijk.

Gerry Druyts wint cross duatlon Wommelgem (foto: Chris Hofkens)

Van de favorieten schoot Lander Sels het snelst uit de startblokken in de eerste run van 4 km. Alleen Wouter Wuilmus kon mee, maar die had een mindere wissel. Gerry Druyts volgde met Mathias Cloostermans als derde en moest slechts 14 seconden toegeven op leider Sels. Dat verschil was al snel overbrugd en al in de eerste kilometers op het snelle parcours aan het Fort van Wommelgem ging Druyts stevig in de aanval.

Jeugdtalent in duatlon en triatlon

Gerry bouwde een voorsprong van meer dan een minuut uit en stond de leidersplaats niet meer af. Deze keer verloor hij in de laatste run maar een twintigtal seconden zodat we het vroegere talent bij de jeugd nog eens als duatlon-winnaar mogen aankondigen.

Wuilmus houdt Sels af in cross duatlon Wommelgem (foto: Chris Hofkens)

Gerry Druyts won de cross duatlon van Wommelgem in 1u22’44. Wouter Wuilmus werd op 47 seconden tweede en bleef nog nipt uit de greep van Lander Sels die in 1u23’33 derde werd. Mathias Cloostermans werd vierde (1u24’15) en Michiel Van Echelpoel was vijfde in 1u27’07.

Bieke Trenson wint cross duatlon Wommelgem (foto: Chris Hofkens)

Triatlete wint overtuigend

Bij de vrouwen deed de jonge Aiko Uyttenhove het voor de tweede week op rij erg goed, maar ze moest haar meerdere erkennen in triatlete Bieke Trenson. De atlete uit Knokke-Heist haalde het overtuigend in 1u44’48. AIko Uyttenhove werd tweede in 1u46’24. Ilse Vandenhouwe van de Wommelgemse Sprinters werd derde.

Uitslagen cross duatlon Wommelgem 2019

Foto’s Chris Hofkens deel 1

Foto’s Chris Hofkens deel 2