Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De barre winter in met de Bioracer Kaaiman.
Foto's 3athlon.be / Mario Vanacker
Gear

De barre winter in met de Bioracer Kaaiman.

We zijn midden november en ondertussen hebben we al kennis kunnen maken met de eerste winterprikken. Afgewisseld met het typisch Vlaamse herfstweer komen de flandriens onder ons opnieuw volop aan hun trekken. Maar regen en wind moet daarom niet gepaard gaan met een instant koud en nat lichaam tijdens je fietsrit. Bioracer helpt ons hierin een handje en ontwikkelde de Kaaiman Jacket. “Dit is de beste versie die we ooit hebben gemaakt en we vinden eigenlijk dat jij er één moet hebben,” klinkt het op hun website. Wij waren alvast benieuwd!

Stevige materie

Vooreerst, deze jack is geen ultralicht of makkelijk opvouwbaar jasje die je even in je achterzak kwijt kan en terug boven halen als de regenbuien de kop opsteken. Dit jasje mag je gerust een wat robuustere uitvoering noemen die echt ontwikkeld is om het gure weer uren aan een stuk te trotseren. Waarom zou je dat doen? Waarom niet denken wij! Niet iedereen is fan van binnenskamers urenlang op de rollen te zitten. Dus terwijl jaar na jaar de fietstrainers een enorme ontwikkeling kennen kunnen de ontwerpers van fietskledij maar beter dit voorbeeld volgen. Dat is wat Bioracer deed met deze Kaaiman. Het jasje ziet er alvast oerdegelijk uit, maar is het dat ook?

Regenbuien maken geen schijn van kans

Lang hoefde onze tester alvast niet te wachten op het gure weer nadat hij zijn pakket ontving. Het eerstvolgende weekend was het al meteen prijs en vertrok hij raar met waar met veel goesting richting de grijze onweerswolken verderop. Meteen werd hij getrakteerd op een eerste regenbui die enkele minuten aanhield. Halverwege zijn triomftocht besliste hij een korte koffiestop te houden om meteen ook te zien wat het regenweer teweegbracht. Buiten wat opspattende moddervlekken die duidelijk waarneembaar waren op de fluogele jack was de belangrijkste conclusie dat het onderlijfje nog mooi droog aanvoelde. Ook enkele uren later, wanneer hij thuiskwam en in tussentijd een tweede regenbui mocht trotseren bleef het verdict net hetzelfde. 

Kleed je niet te warm!

De reden waarom ons bovenlijf mooi droog bleef is dankzij de uiterste beschermlaag met textuur van kaaimanhuid. Deze kan je tijdens en na je rit ook perfect even droog schudden. Tussenin bevindt zich een water – en windbestendig membraan. De binnenlaag met meshstructuur zorgt dan weer voor het vochtbeheer en de warmtecontrole. Laat je dus niet vangen aan de winterse temperaturen door wat extra lagen onder deze jack te dragen. Bij temperaturen rond het vries volstaat een thermisch shirt en hooguit een koersttrui met korte mouwen zodat je toch nog wat gels of bars weg kan steken. (De Kaaiman beschikt namelijk op de rug enkel over een gleuf waar je makkelijk de laag eronder kan bereiken).

Ons verdict

Een prijs van 189 euro is zeker niet mis maar volgens ons is het zeker de moeite waard om een deel van je budget aan deze Kaaiman Jacket te spenderen. In het Belgisch weer komt dit item meer dan ooit tot zijn recht en zal je er gedurende de herfst – en wintermaanden volop van kunnen genieten. Met zijn aerodynamische look is deze jacket ook nog eens stijlvol om dragen en voor wie het wat soberder mag zijn is er ook een zwarte uitvoering op de markt.

Meer info? Bekijk zeker de site van Bioracer.