Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
FIZIK Transiro Infinito R1
Foto's 3athlon.be / Mario Vanacker
Gear

FIZIK Transiro Infinito R1

Vorig jaar bewees het Italiaanse bedrijf Fizik met de Transiro collectie dat het nu ook volop de pijlen richt op de triathlonsport. De collectie omvat zowel schoenen en zadels in verschillende formaten en prijsklassen. Wij gingen de voorbije weken aan de slag met de Infinito R1 om te kijken of deze schoenen ons en jullie van dienst kunnen zijn voor volgend seizoen.

Ervaring wielersport gebruikt

Al jaren is Fizik een van de grote merken in de wielersport als we het hebben over aangepast schoeisel. De Infito R1 was een schoen die al even bestond en met enkele aanpassingen gericht naar triathlon werd dit topmodel ook gelanceerd binnen het Transiro-gamma. Het meest herkenbare is de lus die aan de achterkant van de schoen werd bevestigd en ook werd de ruimte van de voetopening iets groter gemaakt zodat de transitie van zwemmen naar fietsen vlot kan verlopen. Ook beschikt deze schoen binnenin over een speciaal waterafstotende laag zodat deze niet vollopen wanneer het water nog van je voeten en benen druipt in de schoen.

Best wat inrijden

Wanneer we de schoen in de hand houden en goed bekijken voelt dit model zeer degelijk aan. De speciale KNIT stof zorgt voor de goede fitting zodat deze schoen prettig aanvoelt wanneer je ze blootsvoets draagt (wat typisch is bij ons triatleten). Toch raden we aan deze schoenen voldoende op voorhand al wat in te fietsen want de eerste ritten voelen de schoenen nog wat stug aan en zijn we hier en daar wat lichting wrijving gewaar. Maar na een tweetal ritten, wanneer dit model al wat meer kennis gemaakt heeft met je voetvorm, zitten de schoenen echt als gegoten en kunnen we de kousen vanaf nu dan ook weglaten.

2 maal BOA

Wat deze schoen echt uniek maakt ten opzichte van modellen van andere merken is de dubbele BOA-sluiting. Het heeft een tijd geduurd voordat een schoen met BOA zijn intrede maakte binnen triathlon. Het is volgens ons echter geen overbodig luxe al zal op de korte afstand toch nog eerder een schoen met velcro verkozen worden (snelheid boven alles). Voor het langere werk zijn we er toch van overtuigd dat comfort en stevigheid essentieel zijn en je kunnen helpen om die vooropgestelde wattages te trappen. Beide BOA-sluitingen zijn bevestigd aan een ander compartiment van de schoen zodat je ze perfect kan afstellen naar gelang de vorm van je eigen voet. Zo neem je minder risico dat je voorvoet te gekneld zit in de schoen of dat juist je bovenwreef te los zit wanneer je een opwaartse beweging maakt.

Ons verdict

Over de maattabel hadden we het nog niet maar hierbij kunnen we vermelden dat onze man op advies dezelfde schoenmaat nam als zijn dagdagelijks schoeisel en de Infinito’s zaten al gegoten. De prijs is wel niet mis want voor dit paar leg je €380 neer. Maar Bart Aernouts kan mede beamen dat dit item ook een topper is binnen de sport. Maar voor een kleiner budget heeft Fizik nog twee andere modellen in de aanbieding die je zeker eens moet bekijken op hun website.