Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De 19 van 2019 – 17: Nieuwe volledige triatlon in Belgie is meteen voltreffer
Start van de halve triatlon bij de Ironlakes 2019 (foto: Ironlakes)
De 19 van 2019

De 19 van 2019 – 17: Nieuwe volledige triatlon in Belgie is meteen voltreffer

Het hoeft niet altijd Ironman of Challenge te zijn, want op de 17de plaats in ons jaaroverzicht van meest gelezen onderwerpen vinden we een volledige triatlon zonder label. Alle berichtgeving rond de Ironlakes deed het goed in 2019. Een paar dagen voor de opening van een volledig vernieuwde Cornelis Bedding store in Dendermonde nam Olivier Cornelis even de tijd om terug te blikken naar zijn deelname aan de Ironlakes bij de Lacs de l’Eau d’Heure.

“Met onze club TTE stond al het hele jaar de triatlon van de Lacs de l’Eau d’Heure met rood aangestipt,” vertelt Olivier. We gingen met een grote delegatie. We waren met een aantal ploegen voor de aflossing, maar ook met een aantal individuele voor de halve triatlon. De locatie is schitterend en de accommodatie nog beter. Ons huisje was in de wisselzone… beter kan niet. De dag ervoor nog eens het parcours gaan verkennen en een lekkere pasta als afsluiter.”

Een van de zwaarste triatlons

TTE met Olivier Cornelis aan de start van de Ironlakes (foto: TTE)

Olivier kon de sfeer van de volledige triatlon meteen proeven. “In de ochtend konden we de atleten van de hele triatlon aanmoedigen… Toch straf, want je mag de Ironlakes wel bij de zwaarste triatlons noemen. De sfeer zat er van ’s morgens vroeg al goed in met heel veel supporters uit eigen land maar ook Frankrijk, Duitsland en Luxemburg… Een goeie locatie is alles, he ;-)”

In zijn witgroene Bioracer trisuit nam de CEO van Cornelis Bedding zelf ook deel aan de halve triatlon. “Het zwemmen was heel zwaar door de wind en de hoge golven,” legt Olivier uit. “Het fietsen is er prachtig, met ‘rolling hills’ en voor het grootste stuk mooi asfalt. Het was ook een zeer eerlijke wedstrijd want stayeren zit er hier niet in.”

Geweldige sfeer aan de finish

Hans Van den Buverie wint de Ironlakes 2019 (foto: Ironlakes)

En dan was er nog die gigantische sfeer aan de finish, die de vergelijking met andere ‘professionele’ wedstrijden mag doorstaan. “Het fietsen had ik goed kunnen verkennen dus wist ik wat zou komen, maar het lopen had ik niet kunnen verkennen. Het was heel mooi door de bossen en ook door het vakantiepark maar ook geen meter plat en zelfs een cyclocross brug waar we over moesten… Het was niet te veel focussen op tijden, maar gewoon alles geven tot de finish: mooier kan een triatlon niet zijn. Voor mij is deze triatlon een enorme aanwinst en hopelijk een blijver en aanrader voor iedereen,” aldus Olivier.

Toekomstig Ironman label?

Veel volk en geweldige sfeer (foto: Ironlakes)

Organisatoren Florian en Denis hebben ondertussen een extra dag toegevoegd aan het Ironlakes weekend, met wedstrijden over de kwart en de sprintafstand. De halve en volledige Ironlakes worden op zaterdag 19 september 2020 gehouden. Dat zal voorlopig nog zonder Ironman label zijn, al blijft de organistatie onderhandelen om in de toekomst het M-dot label te krijgen… Maar ook zonder label is deze wedstrijd de moeite waard. Inschrijven kan op de website van Ironlakes.