Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TRIATLEET/TRIATLETE 2019: Nominees aan het woord: Diego Van Looy en Laura Swannet
Duathlon

TRIATLEET/TRIATLETE 2019: Nominees aan het woord: Diego Van Looy en Laura Swannet

Dag drie van onze interviews met de kanshebbers voor de triatleet/triatlete van het jaar. Dat het niet makkelijk was om een shortlist te maken is wederom verdienste aan de sterke prestaties van vele atleten maar Diego Van Looy en Laura Swannet verdienen zeker hun plaats binnen deze selectie.

“Volgend jaar Ironman zege”

Diego Van Looy schreef dit jaar geschiedenis en kroonde zich als zesde Belg tot wereldkampioen duatlon in Zofingen. Vooral de rust die hij tijdens de wedstrijd uitstraalde toont aan dat Diego jaar per jaar groeit richting de wereldtop. Ook op triatlonvlak toonde hij in 2019 zeer knappe dingen.

(foto ITU: Petke Beier)

“2019 was een topseizoen , ik kon wederom grote stappen zetten en wist vier grote overwinningen te pakken … die ITU wereldtitel duathlon is natuurlijk het toppun . In Ironman Nice beleefde ik een absolute topdag maar werd daar niet echt gediend met het inkorten van het fiets- en looponderdeel , daar baal ik nog steeds van.”

“Voor 2020 stel ik maar één doel: Winnen van een Ironman race. Indien de kans zich voordoet hoop ik ook opnieuw naar Zofingen af te zakken om er mijn wereldtitel te verdedigen.”

(foto: 3athlon.be)

“Tweede titel was bevestiging”

Op de kampioenschappen in eigen land stond op Laura Swannet dit jaar geen maat. Twee maal mocht ze alleen de Belgische trui aantrekken en daarbovenop behaalde ze met het Atria-team nog eens. twee titels. Keuze te over dus voor de viervoudig Belgisch kampioene.

“Het was geen makkelijke keuze om uit 2019 een moment te kiezen maar dan ga ik toch voor mijn titel op het BK kwart in Wuustwezel. Het was voor mij een gevoel van bevestiging dat ik het BK sprint enkele maanden daarvoor niet met geluk gewonnen had. na het zwemmen leken voor velen mijn kansen op een nieuwe titel verloren en ook na het fietsen zag de situatie er niet veel beter uit. Maar toch deed ik het en kon ik in het lopen iedereen nog oprapen en dat in mijn eerste kwarttriatlon. Het feit dat mijn ouders, grootouders, familie, vrienden en teamgenoten er allemaal stonden aan de finish maakte dit moment des te mooier.”

De grote ambitie in 2020 voor Laura zal uiteraard het verdedigen zijn van haar nationale titels. Een hele opgave dus!