Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lukas Bosmans wint 18 km in Holsbeek: “Ik mik voluit op de Ironman Hamburg”
Lukas Bosmans wint de Naturarun in Holsbeek (foto: Sportevents/Robin Thijs)
Nieuws

Lukas Bosmans wint 18 km in Holsbeek: “Ik mik voluit op de Ironman Hamburg”

De Leuvense triatleet Lukas Bosmans was zondag duidelijk de sterkste loper in de Hageland Naturarun van Holsbeek, waar de atleet van het Forsite-TDL triatlon team de langste afstand won, de 18 km. Lukas, die dit jaar mikt op de Ironman van Hamburg in juni, genoot van het lopen. “Ik ben sterker op de fiets en ik heb mijn goede loopbenen van voor al mijn blessureleed teruggevonden. Dat doet mij enorm plezier want lopen doe ik nog altijd het liefst…”

“Heerlijk, in de modder, op en af…”

Lukas Bosmans trok in Holsbeek meteen in de aanval tegen toppers als Tommy Kinders, Jasper Mannaert (in oktober nog winnaar van de Trail du Barrage) en Joren Leysen. Hij liep het grootste deel van de wedstrijd solo en zette met 1u13’11 een scherpe tijd neer op een lastig parcours. “Het was inderdaad een leuk loopje, in de modder berg op en af, heerlijk,” vertelt Bossie. Hij won met bijna twee minuten voorsprong op Kinders. Mannaert werd derde.

Lukas Bosmans aan de leiding in de Hageland Naturarun (foto: Sportevents/Robin Thijs)

“Wil tonen dat ik het op de hele ook kan”

Het is duidelijk dat het lopen weer op niveau is bij Lukas Bosmans. En dat mag ook, want dit jaar wil hij uitpakken op de volledige afstand: “Mijn grootste doelstelling in 2020 is de Ironman Hamburg op 21 juni. Ik zou hier graag eens op de volledige afstand willen tonen wat ik op de halve al gedaan heb. Ik ben al twee keer bedrogen uitgekomen. In Frankfurt in 2017 finsihte ik in 9u15 met een stressfractuur, waardoor ik de laatste 7 weken voor de wedstrijd geen meter gelopen had. En Roth deed ik in 2018 met zona in mijn lijf,” legt de triatleet uit Tremelo uit.

“Loopbenen terug van voor blessureleed”

“Ik heb afgelopen jaar wel serieuze stappen gezet. Niet in het zwemmen, maar ik ben sterker op de fiets en ik heb mijn goede loopbenen van voor al mijn blessureleed teruggevonden. Dat doet mij enorm plezier want lopen doe ik nog altijd het liefst,” zegt Lukas, die al in maart zijn eerste triatlon doet. “Ik start in de Veloopzwem in De Haan, dan volgen een paar tweede divisiewedstrijden, inclusief het BK ploegentriatlon in Doornik, een 111 en de “kwart” in Leuven. Hamburg zal dan snel daar zijn.”

Lukas Bosmans op het podium van de Naturarun met Tommy Kinders en Jasper Mannaert (foto: Sportevents/Robin Thijs)

“Beermile is alleen plezant als je wint”

Bossie zal ook altijd onlosmakelijk verbonden blijven met het BK Beermile, de ludieke seizoensafsluiter op de atletiekpiste aan het Sportkot in Leuven. De grote vraag is nog of hij er in 2020 bij zal zijn, al blijkt dat vooral van het bier af te hangen. “Over het BK Beermile bestaat nog twijfel. Ik moet eerlijk zijn, de wedstrijd zelf doen is niet plezant, als je wint wel natuurlijk. Maar ik weet ondertussen dat ik enorm in het nadeel ben met flesjes. Ik zal zeker aanwezig zijn, want de sfeer errond is altijd magnifiek maar het zal er wat vanaf hangen of ik start of niet. Maar wees gerust: als ik start is het niet voor plek 2,” aldus Lukas.

Uitslag Naturarun Holsbeek

Foto’s Naturarun Holsbeek door Sportevents/Robin Thijs