Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Broers Omey en Young Belgian Hammers winnen Run & Bike in Eeklo
Hans Omey op kop in de Run&Bike Eeklo (foto: SMO_Scott)
Multisports

Broers Omey en Young Belgian Hammers winnen Run & Bike in Eeklo

Het SMO-SCOTT Triatlon Team kreeg zondag bijna 300 atleten aan de start voor de negende editie van de Run & Bike bij machinebouwer SMO in Eeklo. Op een parcours van 10 km vertrekken duo’s samen, waarbij ze zelf bepalen wie telkens de fiets neemt en wie loopt. In dit tactische steekspel zijn de broertjes Omey ondertussen erg ervaren. Hans en Henk Omey maakten de favorietenrol waar. Bij de gemengde duo’s deden de Young Belgian Hammers het goed met goud en zilver.

Meer dan 70 jeugdatleetjes

De ironkids na de Run&Bike Eeklo (foto: SMO_Scott)

De jeugdatleten tussen 6 en 11 jaar beten de spits af, waar meer dan 70 atleetjes konden proeven van een andere multisportdiscipline “just for fun”. Bij de jeugd werd geen einduitslag opgemaakt, maar stond de beleving centraal. Voor de meeste deelnemers was dit de eerste kennismaking met de triatlon- en duatlonsport in het Meetjesland.

Hans en Henk klasse te sterk

De hoofdwedstrijd over 10 km kende enkele mooie duels. De broers Omey gingen er reeds van bij de start snoeihard vandoor en niemand kon hen dan ook bedreigen voor de eindoverwinning. De atletiekbroers Hans en Henk Omey uit West-Vlaanderen mochten zich voor het tweede jaar op rij kronen tot winnaars in Eeklo. De broers wonnen met 1’30” voorsprong op Arthon Valcke en Merten Breyne (NLT) en het duo van Triatlon Team Brugge met Lennert Vandendriessche en Aaron Stockx.

Rhune en Raf winnen mixed race

Start van de Run&Bike Eeklo (foto: SMO_Scott)

Bij de gemengde teams was de spanning groter en werd tot de laatste meters gestreden voor de overwinning. Het waren de young Belgian Hammers die met 5 beloftevolle teams waren afgezakt naar het Meetjesland en het jonge geweld streed mee voorin. Het waren Rune Van Steenkiste (NLT) en Raf De Dobbelaere (SMO-SCOTT) die uiteindelijk de eindsprint wonnen voor Hasse Fleerackers (Team 185) en Balte Thys (SP&O). Het thuisduo met Bieke Verscheure en Tim Van Hamme pakte de derde plaats.

Melanie en Valerie houden jeugd af

Het volledige podium van de Run&Bike Eeklo (foto: SMO_Scott)

Bij de dames was er eindwinst voor de Meetjeslanders Valerie Vincent en Melanie Matthys (SMO-SCOTT). Beide dames bewezen dat ze de voorbije maanden goed hebben getraind en konden het jonge geweld Lise Deleersnyder en Emma Cottenie (NLT) en Camille Roman en Deborah Druon (SMO-SCOTT) afhouden.

Uitslag SMO-SCOTT Run & Bike Eeklo 2020