Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman triatleet Cam Wurf wordt weer (even) prof wielrenner bij Team Ineos
Nieuws

Ironman triatleet Cam Wurf wordt weer (even) prof wielrenner bij Team Ineos

De Australische toptriatleet Cameron Wurf is de nieuwste aanwinst van het profteam van Ineos in het wielrennen, maar de nummer vijf van het WK Ironman in Hawaii in 2019 stelt zelf dat het een voorlopige overstap is en hij blijft focussen op Kona in oktober. Vanaf de Cadel Evans Ocean Road Race valt Wurf in voor tijdrijder Kirijenka.

Team Ineos maakte vrijdag in een tweet de komst bekend van Cameron Wurf. De Australische long distance triatleet was al eerder gelinkt met Team Ineos als trainingspartner van onder andere Geraint Thomas, die onlangs zelf aankondigde over een paar jaar Ironman-triatleet te willen worden. Hij zal bij de wielerploeg de ex-wereldkampioen tijdrijden Vasil Kirijenka vervangen, die door hartproblemen noodgedwongen zijn carriere moest beëindigen.

“Focus blijft op Hawaii”

Voor Wurf is het een droom die uitkomt, al blijft hij de focus houden op Hawaii. “Dit is een nieuwe evolutie. Deze stap geeft me de kans om top te blijven in mijn sterkste discipline. Ik blijf gefocust op het WK in oktober in Hawaii, maar in tussentijd kan ik het team helpen. Ik droom al lang van dit team,” aldus Cam.

https://www.instagram.com/p/B7-t6Nzh0jO/

Wurf, die in 2004 nog olympisch roeier was voor Australie, heeft een verleden in het wielrennen, met onder andere Liquigas en Cannondale als World Tour ploegen tussen 2011 en 2014. In 2016 maakte hij de overstap naar triatlon en in de Ironman wedstrijden staat hij bekend als een van de sterkste fietsers, maar in 2019 maakte hij ook enorme progressie in het lopen.