Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste internationale Belgische zege van 2020 is alweer voor Diego Van Looy
Nieuws

Eerste internationale Belgische zege van 2020 is alweer voor Diego Van Looy

De Belgische triatleet Diego Van Looy heeft voor het derde jaar op rij de Israman 113 gewonnen en zorgt zo voor de eerste Belgische internationale triatlon overwinning van het seizoen 2020. De Israman 113 is een halve triatlon op een loodzwaar parcours en dat is Diego op het lijf geschreven. Hij haalde het in Eilat voor de Nederlander Erik-Simon Strijk en de Zwitserse Nicola Spirig, de olympische kampioene triatlon van 2012, die opvallend derde overall werd.

Diego Van Looy loopt op kop in de Israman 113 (foto: Tim Verschaeren)

In de 1900 meter zwemmen kwam Diego na 29’39 uit het water, op zo’n vijf minuten van de leiders, maar op 2’30 van zijn belangrijkste concurrent, de Nederlander Erik-Simon Strijk. Eens op de fiets werd het in de 90 km fietsen duidelijk een duel tussen de Nederlander en de Belg. De rest werd op minuten gezet. Diego fietste vier minuten sneller dan Strijk en wisselde met anderhalve minuut voorsprong. Andere mannen verloren ruim een kwartier op Diego.

3 minuten sneller dan in 2019

In de 21 km lopen pakte Diego nog eens verschroeiend hard uit. Met een halve marathon van 1u12’55 won hij de Israman 113 overtuigend in een tijd van 4u30’33. Daarmee was hij opnieuw drie minuten sneller dan vorig jaar. Erik-Simon Strijk werd tweede in 4u37’25. De derde plaats overall ging naar Nicola Spirig. De olympische kampioene van 2012 won op indrukwekkende wijze de vrouwenrace in 4u47’26.

Live results Israman 2020

Israman 2019

Israman 2018