Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur wint opnieuw halve marathon van Murcia
Multisports

Alexandra Tondeur wint opnieuw halve marathon van Murcia

Triatlete van het jaar 2019 Alexandra Tondeur is opnieuw sterk aan haar seizoen begonnen met een overtuigende overwinning in de halve marathon, in een nog snellere tijd dan vorig jaar. Alexandra The Great was sinds 7 januari op stage in het Spaanse Calpe en koos de halve marathon van Murcia opnieuw uit als eerste competitie, in de aanloop naar haar eerste triatlon van 2020, de Challenge in Salou eind maart. “De groepjes waarin ik liep, gingen ofwel te snel ofwel te traag, dus was ik genoodzaakt alleen te lopen, aan 3’42 per kilometer…”

Al 155 km gezwommen

Tondeur kende geen tegenstand in Murcia. Andere vrouwen finishten op enorme achterstand en dus werd het focussen voor de Belgische triatlete. Met een egaal tempo liep ze naar 1u18’35, wat 40 seconden sneller is dan haar 1u19’15 van vorig jaar. “Mijn doel was om minstens even goed te doen dan vorig jaar,” vertelt Alexandra. “Voor de start voelde ik me fysiek wel moe, maar dat is normaal na een intensieve trainingsperiode. Ik heb al 155 km gezwommen, 2.200 km gefietst en al ruim 300 km gelopen in Calpe. Maar op training zijn de chrono’s goed, dus dat geeft me wel vertrouwen.”

Solo gelopen aan 3’42

De wedstrijd zelf werd nog een uitdaging voor Alex. “Ik ben wel tevreden met dit resultaat, maar het was in het begin niet gemakkelijk. De groepjes waarin ik liep, gingen ofwel te snel ofwel te traag, dus was ik genoodzaakt alleen te lopen, aan 3’42 per kilometer. Op het gebied van cardio voelde ik me super, maar mijn spieren deden wel wat pijn, maar dat is niet abnormaal na alle trainingen,” aldus Alexandra.

Challenge Salou

De ITU long distance wereldkampioene begint aan haar triatlonseizoen op 29 maart in Salou, waar de Challenge over de halve afstand op het programma staat.