Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen cross-duatlon in Etten-Leur wegens verwachte storm Ciara
Multisports

Geen cross-duatlon in Etten-Leur wegens verwachte storm Ciara

Normaal stond zondag de vijfde manche van het Hammer Nutrition crossduatlon circuit op het programma in het Nederlandse Etten-Leur maar zaterdagochtend heeft de organisatie laten weten dat wegens de verwachte storm Ciara de cross-duatlon van Etten-Leur afgelast wordt. Er waren al 260 atleten ingeschreven, maar het organisatieteam neemt geen risico’s en last de wedstrijd af.

De werkgroep hield de weersvoorspellingen van het KNMI nauwkeurig in de gaten en had zaterdagochtend uitgebreid overleg, onder andere met de wedstrijdleider van de NTB. Na afloop werd besloten om geen risico’s te nemen en de wedstrijd af te gelasten.

Lander Sels blijft leider

Die beslissing treft ook de Belgische cross-duatleten want de wedstrijd in Etten-Leur trekt elk jaar heel wat Belgische deelnemers, van wie Lander Sels dit jaar een van de favorieten zou zijn. Lander staat momenteel, na vier wedstrijden, aan de leiding in het Hammer Nutrition Crossduatlon circuit. Er volgen nog drie manches, in Waalwijk (NL), Berendrecht en Retie.

De cross-duatlon in Etten-Leur werd al dertien keer door een Belg gewonnen. Vorig jaar was Wouter Wuilmus er de sterkste.