Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Waarom doe jij aan triatlon en wat is je bestedings patroon? Vul de enquete in
Lars Spierings, in BTLLNS uitrusting, doet onderzoek naar de moitivatie van triatleten en hun bestedingspatroon (foto: Triathlon24.be)
Extra

Waarom doe jij aan triatlon en wat is je bestedings patroon? Vul de enquete in

Benieuwd wat de grootste motivatie is bij atleten om aan triatlon en duatlon te doen, en hoeveel geld we tijdens een seizoen spenderen aan onze sport? Vul dan nu de enquete in van student Lars Spierings. Lars studeert dit jaar af aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven – studie Sportkunde – en loopt daarom ook stage bij Triathlon24.be. Mede daarom heeft hij een enquête opgesteld waarmee hij probeert te ontdekken wat de motivatie van de gemiddelde triatleet is én wat hun bestedingspatroon is. ,,Het valt me tot nu toe vooral heel erg op dat triatleten gedreven zijn. Heel gedreven zelfs.”

“Ik loop stage bij Sanden Sports, die met Triathlon24 net een nieuwe triatlonwinkel hebben geopend in Brasschaat,” vertelt Lars. “Bij de opening van een nieuw filiaal komen heel veel zaken kijken, waaronder nieuwe klanten. Hier zag ik mogelijkheden om er een interessant onderzoek aan te koppelen. Ik heb daarom besloten om een onderzoek te starten, uiteraard gericht op triathlon.”

Doelgroepanalyse

“Ik heb besloten om een doelgroepanalyse uit te voeren in de vorm van een online enquête. Ik doe onderzoek naar triatleten afkomstig uit de Benelux. Dit kunnen club-triatleten zijn, maar ook sporters die niet aangesloten zijn bij een bond of club. Het doel van dit onderzoek is de motivatie en het bestedingspatroon van de triatleten te achterhalen. Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten in beslag nemen. De reacties zijn volledig anoniem en er zal betrouwbaar met de data omgegaan worden. Hier vind je de enquete.”

Veel passie binnen de sport

“Er is natuurlijk best wel veel bekend over wat voor types triatleten er zijn, wat hun drijft om deze sport te beoefenen en hoeveel ze bereid zijn uit te geven aan hun sport en passie, maar ik wil dat nog iets meer uitdiepen.” De uitkomsten zal Spierings uiteindelijk delen met Sanden Sports, zodat daar de business nog gerichter kan worden toegespitst op ‘de triatleet’. ,,Triatleten zijn over het algemeen heel individueel gericht”, valt het Spierings alvast op. ,,Heel anders dan bij voetbal. Maar wat ik het meest interessant vind om te zien, is met hoeveel passie de sport wordt uitgeoefend. Heel gedreven en vol motivatie. Wie weet doe ik zelf ook nog wel een keer een triathlon.”

De enquête is hier in te vullen.