Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Lierde en Odeyn vroeger naar huis, Richard Varga twee weken in quarantaine
Frederik Van Lierde in het WK 70.3 Ironman in Nice in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Duathlon

Van Lierde en Odeyn vroeger naar huis, Richard Varga twee weken in quarantaine

Veel triatleten moeten deze dagen door de corona crisis en de maatregelen die in Europa verstrenged worden hun stage in het buitenland vroeger dan voorzien onderbreken. Zo keerde Frederik Van Lierde dit weekend versneld terug van Girona. En ook Seppe Odeyn reisde vervroegd terug van het trainingskamp in Lanzarote en ook andere atleten proberen er thuis het beste van te maken. In Slovakije moet Richard Varga twee weken in quarantaine na zijn terugreis van de World Cup in Mooloolaba.

Seppe op Saint-Patrick’s day thuis

Seppe Odeyn was sinds vorige week dinsdag met coach Stefaan op stage in Lanzarote en na lang zoeken vonden ze een vroegere vlucht terug naar huis afgelopen weekend. “Ik zat met Stefaan sinds dinsdag op Lanzarote maar we vlogen in het weekend al terug in plaats van dinsdag. Heel raar om vanuit het buitenland te zien wat er allemaal in België gebeurde en we zijn liever bij onze vrouw en kinderen dan hier te trainen niet wetende voor welke race. Ik blijf uiteraard door trainen omdat ik dat graag doe en om klaar te zijn als er weer geracet kan worden,” aldus Seppe, die op dinsdag op ludieke wijze St-Patrick’s day vierde met een mooie foto van de legendarische Ironman Ireland in de gietende regen vorig jaar:

Frederik Van Lierde met TGV naar huis

Ook Frederik Van Lierde koos ervoor om bij zijn gezin te zijn. Hij slaagde er net op tijd in om vanuit Girona met de auto de grens tussen Spanje en Frankrijk over te steken. Met de TGV geraakte hij in Belgie. “Ik denk dat ik er goed aan gedaan heb om zaterdag al te vertrekken,” vertelde Frederik in een interview met Guy Beauclercq van La Derniere Heure. “Ik zag heel wat atleten die in quarantaine moesten blijven en hun kamer niet mochten verlaten. Ik wou liever bij mijn familie zijn en ik kan hier nog redelijk goed blijven trainen,” aldus Frederik

Richard Varga in quarantaine

De Slovaakse triatleet Richard Varga deed afgelopen weekend mee aan de World Cup triatlon van Mooloolaba, maar na zijn terugreis uit Australie mag hij in Slovakije meteen twee weken in quarantaine. “Ik ben blij dat ik terug thuis ben, ook al moet ik twee weken in quarantaine,” laat Varga weten. “Ik ben trots op mijn land, die als eersten de meest strikte maatregelen namen om het corona virus in te dijken.”

Lucy Charles terug in de UK

Patrick Lange traint binnen

Ook Daniela Ryf traint indoor