Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lockdown-light? Blijf jij trainen? En wat doe je met de zwemtrainingen?
Fietsen mag, maar niet in groep. (Foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Transition Area

Lockdown-light? Blijf jij trainen? En wat doe je met de zwemtrainingen?

Deze middag gaat de Lockdown-à-la-Belge in. Er wordt ten stelligste aangeraden om binnen te blijven, behalve voor essentiële verplaatsingen. Én voor te sporten – hoera! Er wordt gevraagd de sportieve activiteiten in groep te beperken tot het kerngezin en maximum één externe. In onze poll vroegen we naar jullie trainingspatronen…

Dat het duidelijk is. Onze volgers zijn niet van zin zichzelf binnen op te sluiten. Hoeft ook helemaal niet, maar gebruik je gezond verstand en hou afstand.

Zie het als een voorbereiding op non-drafting races, maar dan niet op de Belgische manier.

En vermijdt de snotraket ;-).

Wanneer we naar het zwemmen kijken is de situatie iets meer gevoelig. Slechts een minderheid heeft een zwembad of Endless Pool in huis. Er circuleerden berichten op de Social Media van verschillende atleten die zich al aan een open watersessie gewaagd hadden, maar Triatlon Vlaanderen raadt dit ten stelligste af.

Verder kunnen we enkel zeggen dat het nu geen zin heeft om 16 uur per dag aan het sporten te gaan of marginaal intensieve sessies aan te vatten. De trainingsopbouw kan nog best gerespecteerd blijven om overbelasting tegen te gaan. Ook is een vermoeid lichaam meer vatbaar voor infecties, wat momenteel niet wenselijk is.