Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen internationale triatlons tot eind juni, ITU in overleg met atleten over kwalificatie
Zwemstart bij de triatlon van Lausanne in 2019 (foto: ITU/Wagner Araujo)
Nieuws

Geen internationale triatlons tot eind juni, ITU in overleg met atleten over kwalificatie

Nadat de ITU, de International Triathlon Union, eerder al hun wedstrijden had opgeschort tot eind april, verlengt de ITU die periode nu tot eind juni, wat betekent dat alle internationale races voor de zomer niet doorgaan. Tegelijk kondigde de ITU aan dat ze in overleg gaan met de atleten- en coaches commissies over de olympische kwalificatie rankings…

In Belgie zijn de meeste wedstrijden tot eind juni sowieso al afgelast, uitgesteld of on hold gezet, dus het zat er aan te komen dat ook de internationale races voor de zomer niet door zouden gaan. De ITU komt nu met een duidelijk statement dat niet alleen alle ITU-races opgeschort worden, maar ook alle continentale wedstrijden, zoals de triatlons van de ETU-European Cup. Ook het EK cross-triatlon en cross-duatlon in Targu Mures komen te vervallen, net zoals het EK middle distance triatlon in Walchsee.

Belgische atleten betrokken bij overleg

Simon De Cuyper wint T3 in Antwerpen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Maar belangrijker nog dan het te verwachten nieuws over de annulaties van races, is het feit dat de ITU in overleg gaat met de atleten en coaches commissies voor het kwalificatietraject voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio in 2021. Er resten nog heel wat vragen hoe de kwalificatie verder moet verlopen en het is goed dat daarin ook de atleten betrokken worden.

Voor Belgie maken Simon De Cuyper en Claire Michel deel uit van het Athletes Committee, dat bestaat uit tien atleten. Claire Michel riep in een interview met 3athlon.be vrijdag nog op om de huidige olympische ranking te bevriezen en de kwalificatie te heropenen in de laatste drie maanden voor de zomer in 2021. In het Coaches Committee zetelt overigens ook een Belg: Jul Clonen, coach van het Zuid-Koreaanse triatlon team.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van World Triathlon