Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge organiseert WK halve triatlon in Daytona, met prijzenpot van 1 miljoen
Pieter Heemeryck wint de eerste Challenge Daytona (foto: Challenge Family)
Nieuws

Challenge organiseert WK halve triatlon in Daytona, met prijzenpot van 1 miljoen

Challenge Family, organisator van het op 1 na grootste long distance triatloncircuit, en PTO, de Professional Triathletes Organization, kondigen aan dat de Challenge Daytona op 6 december het wereldkampioenschap halve triatlon wordt, met een prijzenpot van maar liefst 1 miljoen dollar. Door de corona-crisis moest Challenge Family hun jaarlijkse Championship in Samorin, waar Pieter Heemeryck in 2019 tweede werd, afgelasten. Aangezien de Challenge race in Daytona in december valt, is de kans dat het WK daar wel kan doorgaan, al een stuk groter. Opvallend is wel dat op deze manier de wedstrijd vlak achter het WK 70.3 Ironman in Taupo valt, het officieuze wereldkampioenschap van de concurrenten van de Ironman Group.

In het weekend van 4, 5 en 6 december 2020 wordt, als tegen dan hopelijk de corona-crisis is gaan liggen, voor de derde keer de Challenge Daytona gehouden. Voor de pro’s was het een race bij kunstlicht, grotendeels over het ovaal van de Daytona 500, het bekende Amerikaanse autocircuit. Bij de eerste editie van 2018 won onze landgenoot Pieter Heemeryck de wedstrijd, vorig jaar was Lionel Sanders er de beste.

Prijzenpot van 1 miljoen dollar

Met een opvallende prijzenpot van 1 miljoen dollar zal de Challenge Daytona ongetwijfeld de belangrijkste race van het seizoen worden. Het WK Ironman in Hawaii kampt met heel wat uitdagingen rond de kwalificaties omdat er voorafgaand nauwelijks wedstrijden door kunnen gaan. En hetzelfde geldt ook voor het WK 70.3 in Taupo, dat op 28 en 29 november gepland staat. Dat is een week voor het WK middle distance in Daytona. Hoe Challenge overigens om zal gaan met kwalificatie voor het WK is op dit moment nog niet duidelijk. Veel triatleten zullen niet pieken naar en Taupo en Daytona op 1 week tijd en dan kan de prijzenpot van 1 miljoen dollar de doorslag geven voor het Amerikaanse evenement. Wordt ongetwijfeld vervolgd…