Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Brownlee gekte en Belgen op tribune in Londen 2012 – volledige video
Throwback Thursday

TBT: Brownlee gekte en Belgen op tribune in Londen 2012 – volledige video

In een jaar waarin er door de corona-crisis helaas geen Olympische Spelen komen, blijven we je voorlopig elke donderdag in onze Throwback Thursdays meenemen naar de volledige verslaggeving van de mooiste olympische triatlons. In deze aflevering brengen we de volledige video van een iconische wedstrijd. Wij zaten zelf bij de triatlon in Hyde Park bij de Olympische Spelen van 2012, in Londen, in volle Brownlee-gekte op de tribune om keihard te supporteren voor Simon De Cuyper…

Als je goed luistert, hoor je misschien tijdens de uitzending wel het geroep van een tiental Belgen bij de passages van Simon De Cuyper tussen de honderdduizenden Britten. Wij hadden nog nooit in ons leven zoveel volk bij elkaar gezien voor een triatlon. De Britten waren natuurlijk massaal op post om Alistair en Johnny Brownlee goud en zilver te zien pakken. Maar er gebeurde in deze race nog veel meer. Vooral de penalty en de tactische beslissing wanneer deze te nemen, hield iedereen bezig.

Wij hadden vooral oog voor Simon De Cuyper. Die zette een goeie wedstrijd neer en werd knap 26ste. Na de wedstrijd trokken we met onder andere Thierry Verbinnen, Peter Croes en Simon’s coach Stijn Goris en Katrien Verstuyft naar het Belgian House in Londen. Het was uniek om de Olympische Spelen van zo dichtbij mee te maken. En het was ook leuk om onderweg bekende Belgische supporters tegen te komen…