Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aanvallende Kenneth Vandendriessche nipt geklopt in Zwift Pro Tri race
Nieuws

Aanvallende Kenneth Vandendriessche nipt geklopt in Zwift Pro Tri race

Kenneth Vandendriessche voelde zich woensdag heel even winnaar van de Zwift Pro Tri Race, nadat hij een hele tijd solo in de aanval ging op het zware virtuele Innsbruck parcours, maar in een millimeterspurt was Antony Costes 4 honderdsten sneller in de einduitslag. De Belgian E-hammers deden het uitstekend, met wegkapitein Seppe Odeyn die zevende werd als eenzame achtervolger achter het groepje met de topfavorieten. En Dries Matthys pakte de overwinning in de B-reeks en mag stilaan dromen van promotie naar de A-reeks…

https://www.facebook.com/GoZwiftTri/videos/386006695657882/

De topprestatie van Kenneth Vandendriessche zat er al een tijdje aan te komen. De West-Vlaamse triatleet ging de laatste weken al regelmatig in de aanval in de Zwift Pro Tri Races. Ook vorige week in het City Criterium probeer hij het meerdere keren, maar op die korte omloop is het onmogelijk om weg te geraken. Kenneth werd toen nog wel knap zesde in de spurt. Op het zware klimparcours van Innsbruck slaagde Kenneth er wel in om weg te fietsen van een indrukwekkende kopgroep met onder andere Lionel Sanders, Joe Skipper (zelf lang in de aanval), James Cunnama, Seppe Odeyn en Antony Costes.

Indrukwekkende aanval van Kenneth

Op 5 km van het einde, midden op de 8% steile klim naar de finish, zette Vandendriessche zijn definitieve aanval in. Hij reed een twintigtal seconden weg van de rest van de kopgroep en op anderhalve kilometer van de finish zag het er naar uit dat de ex-Europese kampioen duatlon het zou gaan halen. Maar in de laatste 400 meter remonteerde Antony Costes hem.

Kenneth zette zich aan de leiding in de eindsprint en leek het op de live-beelden te halen van de sterke Fransman. Maar in de officiele timing kwam hij exact 46 duizendsten van een seconde te kort. Dat neemt niet weg dat het een ijzersterke performance was van ‘Vendendraais’ zoals hij door de commentatoren werd genoemd. Die roemden hem voor zijn nooit aflatende aanvalslust. De aanval van Kenneth zorgde er wel voor dat Seppe Odeyn moest lossen bij de achtervolgers, maar hij werd knap zevende als eenzame achtervolger achter de groep van de favorieten.

Dries Matthys wint B-reeks

En er was nog meer Belgisch succes in de B-reeks. Dries Matthys had daar al een paar keer laten zien met de betere fietsers mee te kunnen, maar net zoals Kenneth Vandendriessche had Dries nood aan een echt zwaar parcours om zijn wattages helemaal op te krikken. Hij pakte in een spurt met 4 een verdiende overwinning in de B-reeks en dat kan een opstapje zijn naar promotie naar de A-reeks op langere termijn.

Ondertussen liet de wegkapitein van de Belgian E-hammers, Seppe Odeyn, weten dat er in juni vier races zouden gepland worden met prijzengeld, zodat er mogelijk nog meer toppers zich gaan melden voor de A-reeks.