Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman-triatleten willen niet te ver meer reizen en willen geen te strenge regels
Een finish zoals deze van Pamphiel Pareyn in Nice in 2019 zit er in 2020 niet in op een Ironman (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Ironman-triatleten willen niet te ver meer reizen en willen geen te strenge regels

In juni brachten we op 3athlon.be de instructievideo van Ironman hoe de wedstrijden er in de toekomst met toepassing van de corona-maatregels zouden uitzien en uit de poll die we lanceerden, blijkt nu dat 1 op 5 triatleten geen zin meer heeft in een Ironman-race als de regels te streng zijn en dat ze vooral voor wedstrijden dichtbij huis kiezen. En opvallend: nog geen 10 procent heeft schrik voor een corona-besmetting…

In totaal namen 367 triatleten deel aan onze korte enquete waarbij we de vraag stelde “Doe jij nog een Ironman in 2020?”. Van de 347 triatleten antwoordden er 81 dat ze sowieso al geen Ironman gepland hadden in 2020. Als we de antwoorden op de vragen afzetten tegen het resterende aantal triatleten, dan vallen een paar zaken op in deze bevraging…

Ironman in Europa en met de auto

Iets meer dan de helft (52%) van de ondervraagde triatleten geeft aan nog een Ironman te willen doen in 2020, maar opvallend: slechts 13,6 procent wil daarvoor wat verder reizen. Bijna 28 procent van de triatleten verkiest een Ironman in Europa. En voor 21 procent kan een Ironman nog, maar dan alleen als ze er met de auto naartoe kunnen reizen.

Strenge maatregels, niet meer de moeite

In Belgie begint zondag 5 juli het nieuwe triatlonseizoen met de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde, beperkt tot 200 deelnemers, zonder publiek, zonder muziek en zonder speaker. De triatleten die finishen worden verondersteld meteen na de aankomst huiswaarts te vertrekken. Ironman kondigde bijna gelijkaardige maatregels aan en dat maakt in onze poll dat heel wat triatleten afhaken. Ruim 1 op 5 triatleten vindt een Ironman niet meer de moeite als er wordt vastgehouden aan de maatregels.

Schrik voor Covid-19 op laatste plaats

Wij hadden aanvankelijk gedacht dat triatleten massaal zouden afhaken voor internationale wedstrijden door het risico op besmetting met corona. Maar dat blijkt nu toch erg mee te vallen. Slechts 8,7 procent van de triatleten geeft aan geen Ironman meer te willen doen uit schrik voor corona. Daarmee staat deze reden zelfs op de laatste plaats in de uitkomst van onze poll.