Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonkampioene wint nationale tijdrit op circuit van Zolder
Katrien Verstuyft, Sara Van De Vel en Tine Deckers op het podium van het BK halve triatlon in 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Multisports

Triatlonkampioene wint nationale tijdrit op circuit van Zolder

Belgisch kampioene halve triatlon Sara Van de Vel is het vernieuwde wielerseizoen gestart met een knappe overwinning in de nationale tijdrit-test op het circuit van Zolder. De renster van Team Ciclotel snelde naar een gemiddelde van 43,7 km per uur en klopte daarmee toprensters als Britt Knaven en Annelies Dom. Voor Sara was het de eerste race sinds de herstart van de competitie na de lockdown-periode.

Sara Van de Vel werd in 2019 Belgisch kampioene halve triatlon tijdens de Challenge Geraardsbergen, waar ze op de fiets sterke dingen liet zien, onder andere tijdens de twee beklimmingen van De Muur. In overleg met haar coach Peter Croes besloot ze begin 2020 om aan wielrennen te gaan doen bij de Dames Elites, maar door de corona-crisis kon ze voor Team Ciclotel nog maar een drietal wedstrijden rijden.

Triatleet op podium bij juniores

Sara Van de Vel bij haar opwarming voor de tijdrit in Zolder (foto: Team Ciclotel)

Vrijdag nam Sara het in de nationale tijdrit-test op tegen een aantal sterke rensters. De dames elites moesten twee rondes van 8 km afwerken op het circuit van Zolder. Sara Van de Vel klokte af op 21’58 over de 16 km, goed voor een gemiddelde van 43,7 km/uur. Ze was vier seconden sneller dan Britt Knaven. Annelies Dom werd derde op elf seconden van Sara.

Bij de mannen juniores kregen we overigens nog een triatleet op het podium. Alec Segaert deed 19’59 over zijn 16 km en werd daarmee derde, op slechts vijf seconden van winnaar Jelle Declerck.

Uitslagen Tijdrit Circuit Zolder 3 juli 2020