Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck: “Op de fiets kreeg je toch het echte race-gevoel”
Pieter Heemeryck tijdens de Triatlon Van Vlaanderen in Oudenaarde (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Pieter Heemeryck: “Op de fiets kreeg je toch het echte race-gevoel”

In de eerste post-corona kwarttriatlon van 2020 greep Pieter Heemeryck meteen de macht in Oudenaarde, en het was duidelijk dat hij de wedstrijden gemist heeft. Het was niet helemaal hetzelfde als een normale triatlon, zo zonder toeschouwers aan de finish, maar Pieter had toch een echt wedstrijd-gevoel. “Als je op de fiets de seingevers ziet, politie-agenten die het verkeer regelen, dan heb je uiteindelijk een beetje dat wedstrijdgevoel…”

Pieter Heemeryck straalde bij het interview. Het was van de 70.3 Ironman van Dubai geleden dat hij nog een wedstrijd deed. Pieter was dan ook tevreden mee te kunnen doen in Oudenaarde. “Het is een beetje raar omdat het een rolling start is, maar eens je bezig bent, dan heb je toch dat echte race-gevoel. Het was leuk om opnieuw te kunnen racen, al in juli, vroeger dan verwacht,” vertelt Pieter.

“Ik wou me niet opdringen aan de start”

De vice-wereldkampioen halve triatlon van The Championship 2019 startte samen met zijn broer Sander, die na 2 km fietsen lek reed en de wedstrijd moest staken, en Adam Lambrechts als bijna laatste bij de rolling start in de 1.000 meter zwemmen. En dat was geen tactische keuze. “Ik was een beetje te laat voor de start en ik ben niet het type dat me dan bij anderen wil gaan opdringen. Ik was wel blij dat Adam bij ons was en er nog een snelle zwemmer mee was.”

Ook bij het fietsen ging het heel even fout. “Ik reed al na een kilometer verkeerd, verloor een minuutje maar ik vond snel de weg op het juiste parcours. Onderweg stonden er wel wat mensen. Je kan dat niet tegenhouden dat mensen langs het parcours gaan staan, maar het waren geen hopen he.” Ondanks een finish zonder publiek was het toch een echte wedstrijd volgens De Reiger. “Tijdens het fietsen de seingevers bezig zien, de politie-agenten het verkeer zien regelen, dan krijg je uiteindelijk toch een echt wedstrijd-gevoel,” aldus Pieter.

Herbeleef het live-verslag van de Triatlon Van Vlaanderen hier: