Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Challenge Almere-Amsterdam in 2020: “Dit besluit valt ons zeer zwaar”
De zwemstart van de Challenge Almere (foto: Challenge Almere)
Nieuws

Geen Challenge Almere-Amsterdam in 2020: “Dit besluit valt ons zeer zwaar”

Nadat eerder al bekend raakte dat het WK Multisport in Almere naar 2021 verplaatst wordt, komt er dit jaar ook geen Challenge Almere-Amsterdam door de corona-crisis. De organisatie van Challenge Almere-Amsterdam maakte woensdag – na een periode van onzekerheid – bekend dat het evenement dit jaar geen doorgang zal vinden. Na de annulatie van het WK hoopte de organisatie alsnog de hele triatlon als Challenge Almere-Amsterdam door te laten gaan, maar dit zit er helaas niet in…

,,Met pijn in ons hart en een brok in de keel moeten we jullie vandaag op de hoogte brengen van een zeer lastig besluit dat we zojuist hebben genomen: dit jaar – 2020 – zal Challenge Almere-Amsterdam in zijn geheel geen doorgang vinden”, schrijft de organisatie in een persbericht. ,,Het is een besluit dat ons zéér zwaar valt, maar tegelijkertijd beseffen we ons heel goed dat dit het enige juiste besluit is dat we op dit moment kunnen nemen.”

Met de huidige maatregelen, ziet de Almeerse organisatie geen kans om een evenement van de gewenste kwaliteit te realiseren. ,,Er is helaas nog steeds teveel onduidelijk over hoe de komende periode zal worden omgegaan met grotere evenementen. Ter verduidelijking, Challenge Almere-Amsterdam heeft circa 4.000 deelnemers, 700 vrijwilligers en trekt jaarlijks gemiddeld 30.000 man publiek op een evenemententerrein midden in het centrum van een grote stad.”

Waarom liet dit besluit zo lang op zich wachten?

Ook geeft de organisatie antwoord op de veelgestelde vraag: waarom liet dit besluit zo lang op zich wachten? ,,Dat heeft een even logische als simpele verklaring: de toetsingskaders voor een evenement als Challenge Almere-Amsterdam zijn de afgelopen weken regelmatig aangepast en daardoor bleef er telkens perspectief. Tegelijkertijd bleef dat perspectief onduidelijk. Daarom hebben we vandaag het definitieve besluit genomen om ons evenement niet te organiseren.”

“Op dit moment is het voor ons nog zeer onzeker of we een vergunning zouden krijgen en we willen jullie – onze atleten waar we dit evenement voor organiseren – niet langer in onzekerheid laten. Langer uitstel is helaas geen optie: de voorbereidingstijd op ons evenement wordt dan te kort, waardoor we de kwaliteit van onze wedstrijd niet meer kunnen waarborgen.”

40ste editie in 2021

Deelnemers zullen vandaag een mail krijgen met daarin alle informatie over refunds. ,,Voor nu rest ons te zeggen: deze beslissing valt ons zwaar, maar we begrijpen dat het voor jullie een minstens zo grote teleurstelling is. We beloven jullie één ding: volgend jaar zetten we ‘gewoon’ weer een prachtig evenement neer. Dan komen we terug met het ITU Multisport World Championships en daarmee ook de 40ste editie van deze geweldige wedstrijd. Wij kunnen niet wachten!”, sluit de organisatie het teleurstellende bericht positief af.