Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BTTLNS Tormentor 2.0 , een complete & zeer flexibele wetsuit.
De BTTLNS Tormentor 2.0 Wetsuit getest door Bram Laevens (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Extra

BTTLNS Tormentor 2.0 , een complete & zeer flexibele wetsuit.

Het wetsuit merk BTTLNS maakt steeds meer z’n opmars binnen de triatlonwereld. Flexibiliteit en drijfvermogen zijn de sleutelwoorden waar BTTLNS zich op focust bij het ontwerpen van hun wetsuits. Net zoals de vele andere merken biedt BTTLNS verschillende wetsuits aan voor ieder zwemniveau. Via onze partner Triatlon24 verkregen wij de Tormentor 2.0 . Een toppak waarmee we dan ook de voorbije weken uitgebreid mee aan de slag gingen.

Perform like a Battalyan

‘Battle towards success, strive for victory. Be a winner…’ Het is een slagzin die kan tellen en het beste laat verhopen voordat we met deze wetsuit het water induiken. Het ontwerp van de Tormentor heeft alvast iets heroïsch en dit is ook een stijl die BTTLNS in hel het gamma doortrekt. Omdat we vinden dat het oog zeker ook wat mag hebben zijn we alvast zeer enthousiast wanneer we het pak uit de doos halen en het ontwerp van naderbij bekijken.

Nog voor we de wetsuit aantrekken is de flexibiliteit iets wat ons meteen opvalt. In vergelijking met heel wat andere, stuggere pakken voelt deze tormentor 2.0 zeer aangenaam aan. Het schouderpaneel bestaat uit een stuk neopreen wat de beweeglijkheid van de armen tijdens het zwemmen moet optimaliseren. Het lichte gewicht van het pak toont ook aan dat deze tormentor 2.0 een wetsuit is voor de gevorderde zwemmer die enkele gerichte ‘speed-lift panels’ bezit om het drijfvermogen wat bij te sturen waar nodig.

Makkelijk aan en uit

Wanneer we de Tormentor 2.0 uit de verpakking haalden deed de structuur ons al vermoeden dat deze wetsuit wel eens vlot zou kunnen zijn om aan te trekken. Dat vermoeden werd snel bevestigd want zonder al te veel gewring en gesleur doen we de wetsuit aan en zijn we klaar om het kanaal in te duiken.

Het belangrijkste punt is uiteraard de prestatie van deze Tormentor. Hier kunnen we kort en krachtig in zijn: het is top. Het drijfvermogen die dit toppak biedt is wat we van een wetsuit van deze prijsklasse mogen verwachten. Het springt nu niet bepaald uit tussen de concurrerende merken maar met deze Tormentor 2.0 heeft BTTLNS een wetsuit op de markt gebracht die kan concurreren met de meer bekende varianten. Over de beweeglijkheid van de schouderstructuren zijn we dan weer extra lovend, de crawlbeweging kan zeer vlot worden uitgevoerd zonder dat de wetsuit maar een klein beetje tegenwerkt. Ook hier toont de flexibiliteit opnieuw zijn grote waarde.

De wetsuit aandoen is een zaak. Dit ging al vrij vlot maar is uiteraard niet iets essentieels tijdens de wedstrijd. De wetsuit uittrekken daarentegen is tijdens een triathlon van veel groter belang. Ook hierin stelden we vast dat de Tormentor 2.0 een echte winnaar is. Meer zelf, van de vele pakken die we in het verleden al uitgetest hebben is dit toch wel de wetsuit die het vlotst van de romp en benen glijdt. In een mum van tijd ben je in de wisselzone dan ook klaar om op de fiets te springen, meer dan een kleine detail als je het ons vraagt!

De BTTLNS Tormentor 2.0 is nu te verkrijgen in de webshop van Triathlon24.be met 9% korting aan € 499,- of je kan hem ook gaan passen in de Triathlon24 winkel in Brasschaat.