Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wat blijft er nog over van het triatlonseizoen 2020 – deel 1: Alle zomerraces op een rijtje
Start van de Nisraman triatlon (foto: Sportevents)
Multisports

Wat blijft er nog over van het triatlonseizoen 2020 – deel 1: Alle zomerraces op een rijtje

Door de corona-crisis is het Belgische triatlonseizoen helemaal overhoop gegooid, maar na de succesvolle triatlons in Oudenaarde, Willebroek en Lokeren de afgelopen twee weekends, ziet het ernaar uit dat we toch nog een mooi zomerseizoen krijgen, met zelfs een Super Sunday op 30 augustus. Wij lijsten voor jou de triatlons op die van de lokale overheid groen licht gekregen hebben. In dit eerste deel alvast alle wedstrijden (tot zover bij ons bekend) die in augustus gehouden worden. Nu duimen maar dat er geen verdere federale beperkingen komen voor de competitie-sporten…

Sterke Peer Wuustwezel: 8/8

Het Sportoase Sterke Peer festival in Wuustwezel was de eerste om aan te kondigen dat hun triatlon in 2020 kon doorgaan. Op het programma: jeugdwedstrijden, een Wezels kampioenschap voor de plaatselijke triatleten en een sprinttriatlon met een aantal absolute wereldtoppers aan de start. De wedstrijd is ondertussen volledig uitverkocht. Alle info vind je op de website van de Sterke Peer triatlon.

Steratlon Sint-Niklaas: 16/8

Lies Maes wint de kwarttriatlon voor eigen volk in 2019 (foto: Steratlon)

De Steratlon, op het domein van De Ster in Sint-Niklaas, is voor heel veel Belgische triatleten hun eerste wedstrijd geweest in het verleden, mede dankzij het gezellige en recreatieve karakter en de laagdrempelige afstanden. Sinds vorig jaar is er ook een competitieve triatlon aan de Steratlon verbonden, maar het blijft vooral een goeie starterswedstrijd. Dit jaar worden de reeksen door de corona-maatregelen beperkt tot 3 startreeksen. De kwarttriatlon zit al vol, maar er zijn nog plaatsen in de sprint- en supersprint-triatlon. Alle info op de website van WTT.

Sprint en 111 Deinze: 23/8

De City triatlon van Deinze kreeg pas onlangs groen licht van de burgemeester, maar de inschrijvingen voor de sprinttriatlon en de 111 liepen wel heel vlot binnen. Door de aangepaste deelnemersaantallen is de wedstrijd ondertussen volledig uitverkocht, maar je kan je nog op de wachtlijst zetten op de website van de triatlon van Deinze.

Challenge de l’Ourthe la Roche: 29 en 30/8

In La Roche krijgen we het laatste weekend van augustus twee volledig nieuwe wedstrijden als alternatief voor de door covid-19 geannuleerde Nisraman en Trinatura. Op zaterdag 28 augustus is er een triatlon op de weg met 1.000 meter zwemmen, 70 km fietsen (met ruim 1.500 hoogtemeters) en 12 km lopen. Op zondag mogen de cross-triatleten aan de slag met 1.000 meter zwemmen, 30 km mountainbiken (met ruim 1.000 hoogtemeters op een erg technisch parcours) en 11 km trailrun (met 350 hoogtemeters). Wij zijn alvast benieuwd wie de uitdaging aandurft om het hele weekend mee te doen. Alle informatie vind je op de website van Sportevents.

BK Sprint en 1/3de Triatlon Viersel: 29 en 30/8

Xenia Luxem wint in Viersel in 2019 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

In Viersel hebben ze groen licht gekregen om het traditionele triatlonweekend van KTT toch te laten doorgaan, al zullen ook hier corona-maatregelen genomen worden. Woensdagmiddag raakte bekend dat het BK sprinttriatlon toegewezen is aan Viersel, die ook de tweede manche van de T3 Series organiseren. Op zondag is er onder andere de nieuwe 1/3de triatlon met 1.500 meter zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen. De inschrijvingen lopen vlot, dus ook hier is snel zijn de boodschap als je er nog bij wil zijn. KTT biedt een 100% terugbetalings-garantie als de wedstrijd wegens covid-19 toch niet zou kunnen doorgaan. Alle info op de website van KTT.

Sporkin kwarttriatlon Veurne: 30 augustus

Louis Naeyaert wint in Veurne in 2019 (foto: 3athlon.be)

Zondag 30 augustus krijgen we een heuse Super Sunday want naast Viersel en La Roche is er ook een topwedstrijd in Veurne. De Sporkin kwarttriatlon werd in mei geannuleerd wegens de corona-crisis. Maar Sandman Events en het gemeentebestuur in Veurne kregen het toch voor elkaar om op 30 augustus de wedstrijd alsnog te organiseren. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de inschrijvingen sluiten 31 juli. Snel zijn is dus de boodschap. Alle info op de website van Sandman Events.

Andere wedstrijden

De Swimrun in Willebroek die we dinsdag aangekondigd hadden, wordt helaas geannuleerd. Er wordt een nieuwe datum gezocht. Woensdagochtend kwam ook de afgelasting van de BBB-triatlon in Balen binnen. De aquatlon (zwemloop, met eerst zwemmen en dan lopen, voor de puristen onder ons) 🙂 in Jabbeke gaat wel door op 2 augustus. en op 21 augustus staat er nog een zwemloop in Eeklo op het programma. Driekant Lovendegem bekijkt de mogelijkheden om in augustus nog een swimrun (met wisselend zwemmen en lopen door elkaar, voor de puristen onder ons) 🙂 te organiseren… Mochten we nog wedstrijden gemist hebben, laat het dan weten aan onze 3athlon.be redactie.

In deel 2 brengen we een overzicht van de wedstrijden in september en oktober…