Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toestand Ward Vander Meiren stabiel, levensgevaar is geweken
Ward Vander Meiren in de triatlon van Diksmuide in maart 2020 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Toestand Ward Vander Meiren stabiel, levensgevaar is geweken

De toestand van duatleet en wielrenner Ward Vander Meiren, die zondag levensgevaarlijk gewond werd toen hij met zijn fiets bij een trainingstocht onder een landbouwvoertuig terecht kwam, is gelukkig weer stabiel. Maandagochtend kregen we te horen dat na een geslaagde operatie het levensgevaar geweken is.

Het zware ongeval sloeg zondag in als een bom binnen de triatlon- en duatlon-community. Ward was de laatste jaren een vaste klant in de Hel van Kasterlee waar hij in 2019 ieders hart veroverde door een paar weken na een sleutelbeenbreuk alsnog de wedstrijd uit te doen voor het goede doel. De atleet van het Vind! Cycling Project kreeg massaal veel steunbetuigingen, onder andere van achtvoudig Hel-winnaar Seppe Odeyn.

De toestand van Ward was bijzonder ernstig toen hij zondag in het ziekenhuis van Ieper werd binnengebracht. Hij onderging een dringende eerste operatie en die is gelukkig geslaagd, zodat het levensgevaar geweken is. Zijn toestand is momenteel stabiel. Wij wensen Ward alvast heel veel beterschap toe en zijn al blij dat we dit goeie nieuws kunnen brengen…