Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch programma Tokio bekend, Mixed Team Relay triatlon op Super Saturday
Marten Van Riel op kop in Rio (foto: ITU/Delly Carr)
Nieuws

Olympisch programma Tokio bekend, Mixed Team Relay triatlon op Super Saturday

Het IOC, het internationaal olympisch comité, heeft het programma van de Olympische Spelen van Tokio in 2021 bekendgemaakt. Triatleten kunnen 26, 27 en 31 juli 2021 alvast in hun agenda blokken, want dan komen onze Belgian Hammers in actie. Voor onze triatleten wordt het voordien een korte nacht. De individuele nummers starten om 6u30 plaatselijke tijd, wanneer het bij ons de dag voordien nog 23u30 is. De Mixed Team Relay gaat om 7u30 van start (bij ons 0u30) op Super Saturday, wanneer de meest spectaculaire TV-sporten gepland staan.

Op maandag 26 juli gaat de mannentriatlon van start en op dinsdag 27 juli komen de vrouwen in actie, telkens om 06u30 plaatselijke tijd (bij ons is het dan 23:30 uur de dag voordien). De Mixed Team Relay debuteert op zaterdag 31 juli om 07:30 uur. De wedstrijden vinden, ondanks dat deze een jaar zijn uitgesteld, in dezelfde volgorde en op dezelfde tijdstippen plaats. Dit zorgt dat atleten en begeleiders dezelfde voorbereiding en organisatie aan kunnen houden als dat ze dit jaar zouden hebben gedaan. Ook de locatie van het evenement is onveranderd. Op 21 juli 2021 beginnen de Spelen – twee dagen voor de officiële openingsceremonie – om 09:00 uur met softbal.

‘Super Saturday’ en ‘Golden Sunday’

Tijdens de zogenaamde ‘Super Saturday’ en ‘Golden Sunday’ verwacht het Internationaal Olympisch Comité (IOC) veel kijkers voor het bijzonder volle wedstrijdprogramma met een aantal nieuwe Olympische sporten. De Mixed Team Relay zal deze piekdagen aftrappen op zaterdagochtend. In totaal vinden op deze zaterdag 21 medaille evenementen plaats, waaronder het nieuwe judo mixed team event en het kleiduifschieten mixed team event. Met deze gemixte sporten hoopt het IOC Tokyo 2020 tot de meest ‘gender-balanced’ Olympische Spelen in de geschiedenis te maken.

Op ‘Golden Sunday’ vinden 25 medaille evenementen plaats, waaronder de 100 meter sprint finale van de mannen, de finale van het turnen, de singles tennis finale bij de mannen en de afsluiting van het zwemmen en schermen. In dit drukke weekend komt de triathlonsport mooi in de spotlight te staan tijdens misschien wel de belangrijkste dagen van de Spelen.

Of de triatleten terecht kunnen in het atletendorp, is ondertussen nog maar de vraag, zoals je eerder deze week bij ons kon lezen.