Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen WK Ironman Hawaii in februari 2021, ook WK 70.3 definitief afgelast
Het WK Ironman in Hawaii in oktober 2019 in Kona (foto: 3athlon.be/Peter Croes)
Hawaii

Geen WK Ironman Hawaii in februari 2021, ook WK 70.3 definitief afgelast

Het WK Ironman op Hawaii, dat eerder al van oktober 2020 naar februari 2021 werd uitgesteld, gaat niet door in februari 2021. Vanwege de nog steeds oplaaiende COVID-19 crisis ziet Ironman geen heil in het organiseren van het iconische event. Ook het 2020 WK 70.3 gaat niet door, al was daar überhaupt nog geen nieuwe datum voor gepland. ,,Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Waar we de hoop hadden om begin 2021 atleten, hun families en supporters te kunnen ontvangen, blijkt dat nu onmogelijk”, aldus Ironman CEO Andew Messick.

Het is de eerste keer in 43 jaar dat Ironman Hawaii niet doorgaat. Toch laat Messick weten dat het belangrijk is om het besluit nu – in juli – al te maken, zodat atleten en sponsoren voldoende tijd hebben om hun plannen aan te passen. Atleten die al gekwalificeerd zijn voor Hawaii, krijgen volgens Ironman de mogelijkheid om mee te doen aan de editie van 2021 of 2022. Atleten die zich via de Ironman VR-races hebben gekwalificeerd voor het WK 70.3, krijgen een startbewijs voor het WK 70.3 in St. George.

Eerste keer in 43 jaar

“Op basis van een zorgvuldige afweging, in overeenstemming met tal van criteria, zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat de 2020-editie van het IRONMAN-wereldkampioenschap in Kailua-Kona, Hawaii gewoonweg niet door kan gaan. Dit wegens de toestand van de pandemie in de wereld, grens- en reisbeperkingen, kwalificatiemogelijkheden voor atleten, onze missie om een echt competitief wereldkampioenschap te organiseren en onze wens om onze atleten en gastgemeenschappen zoveel mogelijk voorbereidingstijd te bieden,” luidt het bij Ironman.

“Er wordt veel aandacht besteed aan de productie, de kwalificatie en de training voor een wereldkampioenschap, dus dit is een beslissing die we niet lichtvaardig hebben genomen. Hoewel we meer dan teleurgesteld zijn dat we voor het eerst in onze 43-jarige geschiedenis het IRONMAN-wereldkampioenschap niet organiseren, zullen we ons onmiddellijk volledig richten op het creëren van uitzonderlijke ervaringen voor toekomstige edities. Het evenement komt terug op 9 oktober 2021,” aldus nog Ironman.