Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Olympische winst in Antwerpen en ontdekking van heel wat talent
Throwback Thursday

TBT: Olympische winst in Antwerpen en ontdekking van heel wat talent

Normaal zouden deze week de Olympische Spelen gestart zijn in Tokyo, maar wegens covid-19 zijn de Spelen uitgesteld naar volgend jaar. Acht jaar geleden keken wij uit naar de triatlon bij de vrouwen, wegens een olympische winnares die twee weken eerder in Antwerpen de 70.3 Ironman op haar naam schreef. En we ontdekten op het eerste blad van de uitslagen heel wat toptalenten, waarvan sommigen voor het eerst een halve triatlon afwerkten.

Het is een van de mooiste triatlon-herinneringen van onze hoofdredacteur… Als speaker Nicola Spirig als winnares binnenhalen op een kolkende Grote Markt in Antwerpen en een interview doen met de dame die twee weken later olympisch goud zou halen in een beklijvende spurt in Londen. De 70.3 Ironman triatlon was een geweldige wedstrijd en zeker in tijden van corona is het dubbel zo hard genieten van een toen absolute toptriatlon.

Sport is emotie

Dit is wat Hans er twaalf jaar geleden over schreef op Facebook: “Vandaag nog veel teruggedacht aan de prachtige ervaringen gisteren in Antwerpen. Veel te veel om op te noemen, wat een schitterende wedstrijd alweer. Peter Croes was een zeer aangename sidekick, hij zorgde eigenhandig voor de beloofde mexican waves… Geroerd was ik ook, door de trotse blik van Marc Herremans bij de finish van zijn poulain Stenn Goetstouwers, de stevige high-five van Geert Lauryssen die een hoop gewicht van zijn schouders kon gooien (TIENDE OVERALL HE!!!); de atleet die speciaal voor en met de foto van zijn overleden maat over de finish kwam”

“En ik was mee blij en gelukkig om een aantal toffe Belgen samen hun ticket naar Las Vegas aan te bieden… en de zevende plaats van Erik-simon Strijk en de derde van Heleen Bij de Vaate opgedragen aan de zaterdag overleden Marcel Van Deursen. Sport is emotie!”

Lees hier nog eens wat we acht jaar geleden schreven over de knappe zege van Bart Aernouts, de sterke wedstrijd van Bert Jammaer, de comeback van Geert Lauryssen, het droomdebuut van Stenn Goetstouwers, WK-tickets voor Wouter Vander Mast en Barry Schrooyen, en nog veel meer