Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Tot 5 km maak ik een kans tegen Pieter in het lopen” – 3quest: Sander Heemeryck
Sander Heemeryck won de triatlon Diksmuide in maart van dit jaar (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
3quest

“Tot 5 km maak ik een kans tegen Pieter in het lopen” – 3quest: Sander Heemeryck

Toptriatleet Sander Heemeryck, een van de weinige triatlon-winnaars in 2020, is met een steeds groter wordend palmares veel meer dan “de broer van” en volgens die broer Pieter zou Sander de betere loper zijn… Dus wou Bobby Paesen in deze tweede aflevering van de 3quest 2.0 weten of Sander effectief sneller loopt dan Pieter, hoe het is om door de legendarische Frederik Van Lierde getraind te worden en of de bijnaam “De Reiger” iets is wat in de familie zit…

“Met Koen Naert op podium”

1 – Pieter laat vaak vallen dat jij intrinsiek eigenlijk de betere loper bent van de twee. Wanneer ben je van plan om Pieter eens op zijn doos te geven in het looponderdeel tijdens een triatlon? En wat zijn je PR’s op de 5 – 10 en 21 km?

“Pieter verkondigt dit inderdaad af en toe maar eigenlijk is dit niet volledig waar. Wij lopen al sinds onze jeugd samen en vaak liepen we op trainingen tegen elkaar. Op de looptrainingen merkten we al snel op dat ik op de kortere en explosievere nummers het haalde van Pieter en dat hij op de langere afstanden veel beter was. Laten we het zo stellen, ik maak het meeste kans tot 5 km en dat hij alle afstanden na de 5 km mij naar huis loopt. Onlangs deden we met de Jogclub Herent een 10 km wedstrijd. Daar werd bewezen dat ik tot aan de helft kon volgen maar dat hij daarna vlot van mij wegliep.”

Sander met Pieter en Seppe in de 10 km van de Jogclub

“Graag zou ik hem eens verslaan in het lopen. Het liefst zou ik dit eens doen in een triatlon maar ik vrees dat dit niet voor direct zal zijn. Dus misschien moeten we eens afspreken om samen een 5 kilometer te lopen tegen elkaar. Maar dan nog vrees ik dat mijn meerdere zal moeten erkennen in hem.”

“Mijn PR op de 5 km en 10 km heb ik onlangs gelopen op de 10 km wedstrijd van de Jogclub. We zijn toen op de 5 km doorgekomen net onder de 15 minuten. Op de 10 km haalde ik 31’55 sec. Mijn beste tijd op de halve marathon heb ik gelopen tijdens de halve marathon van Brussel. Daar liep ik naar mijn gevoel 1 van mijn beste loopwedstrijden. Ik haalde toen een tijd van 1u09’20. Leuk aan die wedstrijd was ook dat ik samen met Koen Naert op het podium mocht.”

“Ik kan bij Frederik voor alles terecht”

2 – Sinds enkele jaren train je onder begeleiding van Frederik van Lierde. Hoe is het om niet alleen van Pieter maar ook van een wereldtopper als Fré raad te krijgen en wat brengt hij je zoal bij?

“Sinds vorig jaar train ik onder begeleiding van Fré. Daarvoor had ik geen coach en trainde ik mezelf. Met de overstap naar de halve afstand merkte ik snel dat ik een trainer met de nodige ervaring nodig had. Na mijn eerste gesprek voelde ik meteen een klik met Fré, iets wat heel belangrijk voor mij was.”

Sander Heemeryck voor de start van de Triatlon van Vlaanderen (foto: 3athlon.be/Just Jean)

“Sinds ik gestart ben bij Fré zijn mijn prestaties in stijgende lijn gegaan, wat wil zeggen dat zijn trainingsmethodiek aanslaat bij mij. Buiten het trainingsadvies kan je bij Fré eigenlijk met alles terecht wat met triatlon te maken heeft. Van voedingsadvies tot materiaalkeuze. Voor mezelf is het momenteel de beste beslissing die ik kon maken.”

“Cappuccino voor de training”

3 – Je broer wordt de Reiger genoemd, is dat iets dat in de familie zit? Of heb je zelf nog geheime trainingsrituelen?

“Naar mijn weten is dat enkel één van de talenten van Pieter. Zelf word ik de kleine reiger genoemd maar dat is niet omwille van dezelfde eigenschappen. Zelf heb ik niet zo veel vaste rituelen voor mijn trainingen. Het enige wat ik wel doe, is voor mijn training cappuccino(s) drinken. Iets wat wel in de familie zit 😉 “

Sander Heemeryck in de triatlon van Diksmuide (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Drie vragen aan Ninke Meynen

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ze doet veel avontuurlijke wedstrijden, maar ik ben vooral benieuwd naar haar meest exotische triatlon: de Ironman van Hawaii. Dus zijn de volgende drie vragen voor Ninke Meynen:

1 – Je nam in 2018 deel aan de Ironman van Hawaii.Was dit je mooiste ervaring als wedstrijd? En de reden om je hond er naar te vernoemen?

2 – Zowel jij als je vriend doen aan triatlon. Wat zijn de voordelen van een vriend te hebben die dezelfde passie deelt? Wie zou welk onderdeel op zich nemen om de snelste eindtijd te hebben?

3 – Heb je vroeger nog een andere sport gedaan? Hoe ben je in de triatlonwereld terecht gekomen?

Herlees de vorige 3quest met Bobby Paesen: