Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van “25% kans op winst” tot “Waar is de Seppe?” –  Nisraman Champions edition
Multisports

Van “25% kans op winst” tot “Waar is de Seppe?” – Nisraman Champions edition

Zondag 26 juli nemen 4 kampioenen het in de Ardennen tegen elkaar op in de Champions Edition van de Nisraman triatlon, als alternatief voor de onder avontuurlijke atleten populaire combinatie van weg- en cross-triatlon. De originele Nisraman werd door Covid-19 geannuleerd en vervangen door het Challenge de l’Ourthe weekend op 29 en 30 augustus, maar zondag is er toch een Nisraman met Yeray Luxem, Sylvain Denis, Tim Van Hemel en Sebastien Carabin. En de champs zijn er klaar voor. Je kan ze zondag live volgen op 3athlon.be…

Tim Van Hemel is meervoudig Europees kampioen in cross-duatlon en cross-triatlon. Yeray Luxem is meervoudig Xterra-winnaar en ex-Belgisch kampioen cross-triatlon. Sebastien Carabin is Belgisch kampioen marathon MTB en winnaar van een aantal straffe trailruns. En Sylvain Denis, finisher in de Ironman Hawaii, is de winnaar van de Trinatura in La Roche en de Nisraman in Nisramont in 2018. Het zijn vier absolute toppers die het zondag tegen elkaar opnemen en ze zijn er klaar voor.

“Waar zit de Seppe?”

Normaal hadden ze het gezelschap gekregen van Kris Coddens en Seppe Odeyn. Coddens kwam echter zwaar ten val in het Bikepark van Winterberg en likt thuis in Torhout zijn wonden. Seppe Odeyn kiest zondag voor zijn oude liefde, het wielrennen. En dat verleidde Yeray Luxem meteen tot de eerste sterke uitspraak zaterdag na de parcours-verkenning: “Waar zit de Seppe…?”

“Mooie wandeling dat MTB-parcours”

“Ik heb zaterdag het volledige parcours nog eens verkend en ik schiet al in een kramp als ik er aan terugdenk,” vertelde Luxem zaterdag na de verkenning. Ook Tim Van Hemel was onder de indruk. “Het is een mooie wandeling, dat mountainbike parcours,” aldus de Kempenaar.

“Wordt spannende trailrun”

Sebastien Carabin vertrouwt er op dat het spannend wordt. “Sylvain en ik moeten ervoor zorgen dat we in het zwemmen niet meer dan 3 minuten verliezen. Ik denk niet dat ik op de triatlonfiets veel tijd kan goed maken, maar op de technische afdalingen in het mountainbiken wil ik de rest pakken. En het dan afmaken met een spannende trailrun, dat wordt leuk,” aldus Carabin.

“Rustig verjaardagsfeestje”

Voor Sylvain Denis wordt het een speciale dag. Hij was zaterdag jarig. “Maar geen feest met taart en bier voor mij, het wordt een rustige avond want ik zet alles op de Nisraman zondag. Het gebeurt niet altijd dat ik aan de start sta van een wedstrijd waarin ik 25% kans om te winnen heb,” aldus de champion van 2018.

“Iemand moet de laatste zijn”

Wim De Doncker van Sportevents en Hans Cleemput van 3athlon.be volgen de vier verschillende onderdelen (zwemmen, fietsen, mountainbiken en lopen) van dichtbij en brengen live verslag uit op 3athlon.be en op de facebookpagina van Sportevents. Wim maakt zich alvast vrolijk in het feit dat er zondag voor 1 van de 4 een premiere wacht: als laatste finishen in een race… Volg het live vanaf 8 u. ’s ochtends: