Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het gaat beter met Ward Vander Meiren: “Steun van atleten deed me heel veel”
Ward Vander Meiren bij zijn finish in de Hel van Kasterlee 2019 (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Duathlon

Het gaat beter met Ward Vander Meiren: “Steun van atleten deed me heel veel”

Het gaat, gezien de omstandigheden, redelijk goed met duatleet en wielrenner Ward Vander Meiren, die iets meer dan een week geleden tussen leven en dood zweefde na een zwaar ongeval met de fiets waarbij hij onder een landbouwmachine terecht kwam. Hij heeft ondertussen een paar operaties ondergaan en is herstellende van een aantal zware breuken, maar hij is alweer optimistisch. “Ik heb alle reacties met veel plezier gelezen en dat geeft me nieuwe moed om er weer vol voor te gaan, al zal de Hel van Kasterlee 2020 nog wat te vroeg komen…”

“We kunnen tegen een stootje”

We spraken Ward Vander Meiren vanuit het ziekenhuis waar hij net een operatie aan zijn been had ondergaan. “Die operatie aan mijn been is goed verlopen. Volgende week staat een operatie aan mijn elleboog gepland. We blijven op schema. En ik voel me redelijk goed, ik heb niet te veel pijn. We kunnen gelukkig tegen een stootje,” vertelt de nummer 10 van de Hel van Kasterlee 2017.

Toen hij een dikke week geleden in levensgevaar werd weggevoerd naar het ziekenhuis, sloeg dat nieuws als een bom in bij de triatlon- en duatlon-community. Er kwamen enorm veel reacties. En die deden deugd. “Inderdaad, ik heb al die reacties met veel plezier gelezen. Dat geeft me nieuwe moed om er weer vol voor te gaan….

“Was kwestie van leven en dood”

Ward Vander Meiren in de triatlon van Diksmuide in maart 2020 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Er wacht Ward nog een zware revalidatie, maar hij is al lang blij dat hij het kan voortvertellen. “Het verdict is zwaar,” legt Ward uit. “Ik heb een bovenbeenbreuk, een kleine kuitbeenbreuk, een elleboogbreuk en ook een breuk van het bekken. In eerste instantie hebben ze direct zondag een eerste operatie gedaan. Dat was toen kwestie van leven en dood, eigenlijk. Daarna hebben ze een fixatie geplaatst op mijn bovenbeen en mijn heup.”

“Gisteren hebben ze dus mijn bovenbeen geopereerd en volgende week volgt nog de operatie aan mijn elleboog. Maar de conclusie is dat het er uiteindelijk veel beter uitziet dan het er in eerste instantie uitzag. Ze zouden normaal ook mijn bekken opereren, maar dat is in principe niet meer nodig, dat zal zo in orde komen. Gelukkig is het alleen carrosserie-schade. Ik zou heel graag meedoen aan de Hel 2020, maar eerlijk gezegd vrees ik daar een beetje voor, maar we gaan dan alles zetten op 2021,” blikt de Vind! Project atleet al vooruit.

Koersklakske van Seppe en startnummer Hel

Ward was vooral geroerd door de steun van veel atleten en dan met name van achtvoudig Hel-winnaar Seppe Odeyn. “Vooral de steun van al die atleten heeft me echt deugd gedaan. Seppe Odeyn heeft speciaal voor mij een ‘koersklakske’ opgestuurd, met een mooie tekst erbij… en een startnummer van in de Hel van Kasterlee. Dat zijn van die kleine dingen die veel betekenen voor mij. Het is ook wel typisch aan de duatlon- en triatlonwereld, dat het één, mooie, grote familie is en dat betekent veel voor mij, merci,” aldus een ontroerde Ward.