Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hasseltse triatleet krijgt boete van 250 euro wegens trainen zonder mondmasker
Erik Thijs (l) naast levende triatlon legende Kris Marien (r) in de Cave triatlon in Kanne in 2019 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Hasseltse triatleet krijgt boete van 250 euro wegens trainen zonder mondmasker

De looptraining van de Hasseltse triatleet Erik Thijs is uitgedraaid op een dure bedoening, want toen hij een klein stukje binnen de Hasseltse kleine ring liep zonder mondmasker, kreeg hij prompt een boete van 250 euro. In Hasselt is het verplicht om in het centrum overal een mondmasker te dragen, met de kleine ring als grensgebied voor die bepaling. Bovendien was het voor veel mensen niet duidelijk of de mondmaskerplicht ook geldt tijdens het sporten. Blijkbaar wel dus…

Voor Erik Thijs was het erg zuur. “Ik was bezig aan een trainingstocht van 21 km die mij vanuit Hasselt richting Diepenbeek en Bokrijk leidde en zo terug naar de stad. Aan het eind van mijn training liep ik, zonder mondmasker 500 meter over het voetpad langs de kleine ring. Daar werd ik op de bon geslingerd door een wel erg ijverige motoragent.”

“Geen fietser of wandelaar tegengekomen”

Erik kreeg een administratieve boete van 250 euro, maar wil het daarbij niet laten. “Ik ga sowieso klacht neerleggen bij de burgemeester. Het was dan nog op een rustig gedeelte, ik ben zelfs op dat stukje geen fietser of wandelaar tegengekomen. Bovendien droeg de ijverige agent op de moto ook alleen maar een buff en geen mondmasker voor zijn gezicht. ” aldus een boze Erik Thijs.

Hij deelde zijn avontuur op social media en daarop volgden heel wat reacties, waaruit vooral opnieuw blijkt dat er overal heel veel onduidelijkheid bestaat over sporten met of zonder mondmasker…