Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlons opnieuw afgelast na heropflakkering covid-19 en strengere maatregelen
In 2019 won Louis Naeyaert de kwarttriatlon van Veurne (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Triatlons opnieuw afgelast na heropflakkering covid-19 en strengere maatregelen

De heropflakkering van het corona-virus en de verstrenging van de maatregelen zorgen er nu ook voor dat de triatlons in augustus in gevaar komen. Zo liet de Sporkin Triatlon van Veurne al weten dat ze negatief advies kregen van de lokale overheid en hetzelfde geldt voor de City Triatlon Deinze. In de provincie Antwerpen zijn alle evenementen afgelast tot eind augustus, dus mogelijk komt de triatlon van Wuustwezel ook in gevaar. Voor het KTT-triatlonweekend in Viersel werd een uitgebreid plan voorgelegd, dat nu ter goedkeuring ligt bij de provincie-gouverneur…

Waren we twee weken geleden nog positief na de geslaagde, maar sfeer-arme triatlons in Oudenaarde en Willebroek en de zomer-kalender met enkele mooie wedstrijden, dan dreigt er nu van de triatlonzomer weinig over te blijven.

Provinciegouverneur beslist over Viersel

Hoewel Wuustwezel en Viersel niet tot het huidige ‘rode’ gebied behoren van de provincie Antwerpen, geldt voor beide organisaties dat normaal alle evenementen afgelast worden in de hele provincie. Of dat ook geldt voor een niet-contact-sport als triatlon, is nog niet helemaal duidelijk. In Wuustwezel wordt er momenteel onderhandeld met de plaatselijke overheid, maar we kregen nog geen duidelijkheid of de Sterke Peer triatlon alsnog kan doorgaan.

KTT legde een sterk en uitgebreid dossier voor aan de lokale overheid die groen licht hebben gegeven voor het triatlonweekend. Er is wel het plan om het parcours van de 1/3de triatlon te wijzigen naar mogelijk 6 ronden van 10 km omdat de oorspronkelijke ronde van 20 km een paar km over het grondgebied van Ranst gaat, wat momenteel ook als rode zone ingekleurd is. Het dossier ligt momenteel ter goedkeuring bij provincie-gouverneur Cathy Berx.

Veurne en Deinze afgelast

In Veurne en Deinze werd de knoop al wel doorgehakt. Op 23 augustus komt er geen City Triatlon in Deinze. Organisator Sportevents zal er later woensdag nog over communiceren. Ook de Sporkin kwarttriatlon van Veurne, eerder al verplaatst van mei naar 30 augustus, wordt geannuleerd. “De beslissing werd door de plaatselijke overheid genomen na het negatief advies van de veiligheidsraad gezien de nieuwe ontwikkelingen betreffende Covid-19. Spijtig, we hadden graag een top event kunnen aanbieden, maar niks aan te doen. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen een briefing via email, deze is ook na te lezen op de site,” aldus Sandman Events, die al wel de datum voor 2021 bekendmaakten: dat wordt 9 mei 2021.

Wel aquatlon in Jabbeke

Zondag 2 augustus gaat de aquatlon in Jabbeke wel door. Er is door de lokale overheid goedkeuring gegeven om het evenement met maximaal 200 deelnemers te laten doorgaan, maar zonder publiek. Atleten zullen voor en na de wedstrijd mondmasker moeten dragen en de afstandsregels respecteren. “We doen het uit liefde voor de sport en om de atleten toch een mogelijkheid te bieden om nog een wedstrijd te doen, want met slechts 200 deelnemers en geen publiek, is zo’n organisatie op poten zetten geen evidentie,” aldus Bro.Go organisator Sam Govaert.

Op 15 augustus staat ook op de Steratlon in Sint-Niklaas gepland. Voorlopig kregen we nog geen nieuws van de organisatie of de wedstrijd al of niet kan doorgaan…