Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon Wuustwezel en testwedstrijd KTT in Viersel worden afgelast
Nieuws

Triatlon Wuustwezel en testwedstrijd KTT in Viersel worden afgelast

Wegens de verstrengde maatregelen en de heropflakkering van Covid-19 besmettingen komt er op 8 augustus 2020 helaas geen Sterke Peer triatlon in Wuustwezel. Ook het clubkampioenschap dit weekend van KTT, een testwedstrijd voor het triatlonweekend in Viersel, kreeg geen toestemming van de provincie Antwerpen. Eerder werd ook al bekend dat de triatlons van Deinze en Veurne definitief van de 2020-kalender verdwijnen.

Het gonsde woensdagavond al van de geruchten dat Wuustwezel afgelast zou worden door de verstrengde maatregelen in de provincie Antwerpen, die onder andere ploegsporten met meer dan 10 verbieden. Donderdagmiddag kwam ook de bevestiging van organisator Marc Herremans zelf: “Door de door Covid verstrengde maatregelen is in Wuustwezel het laatste sprankeltje hoop op een 14e editie van het Sportoase triatlon festival gaan vliegen. Volksgezondheid komt altijd op de 1e plaats. Hartelijk dank aan iedereen die tot de laatste moment mee aan de kar bleef trekken. Op naar hopelijk een fantastische editie in 2021,” aldus Marc.

In Viersel hadden ze dit weekend een test-wedstrijd gepland bij wijze van clubkampioenschap en voorbereiding op het KTT-triatlon-weekend van 29 en 30 augustus. “We hebben woensdagavond bericht gekregen van de provincie dat het KTT clubkampioenschap zaterdag niet mag doorgaan. Jammer, maar helaas. Voor de triatlon in Viersel eind augustus is nog niks beslist voorlopig. De burgemeester van Zandhoven gaat ons dossier volgende week verdedigen bij de provincie,” aldus Mario Vellosa van KTT.