Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Speedwear Concept collectie, Bioracer zorgt voor afkoeling tijdens warme dagen
Foto's 3athlon.be - Stan Vandendriessche
Gear

Speedwear Concept collectie, Bioracer zorgt voor afkoeling tijdens warme dagen

Het tweede deel van de ’tropische’ zomertaferelen lijkt opnieuw aangebroken. We gaan enkele dagen tegemoet waar de temperaturen flirten met de 35 graden. Goed hydrateren tijdens onze trainingsritten is dan ook de boodschap maar ook aangepaste kledij kan je al een heel eind op weg helpen. Bioracer ontwikkelde hun SPDWR Concept Jersey GR+ en bibshort Stratos speciaal voor dit soort weersvoorspellingen en wij gingen er tijdens de vorige zomerpiek al mee op pad!

Grapheen houdt ons koel

Met de SPDWR Concept Jersey GR+ combineert bioracer de echte Aero look met het nodige technische vernuft om ons koel te houden tijdens de zomerse temperaturen. SPDWR Concept behoort tot het topgamma van de het Belgisch bedrijf waarbij de nodige testen (windtunnel, rekbaarheid, …) uitvoerden zodat de atleet perfect kan presteren. Ze noemen het niet zomaar hun ‘winning kit’ waarmee ze maar al te graag pronken, en terecht! Let wel dat deze jersey erg strak om het lijf zit, kies je toch liever voor wat meer comfort, neem dan gerust een maatje groter als normaal.

Nieuw dit jaar is de toevoeging van de GR+ of de ‘Graphene’ editie. De befaamde grapheen stof kwam op onze site eerder al ter sprake bij de ontwikkeling van het trisuit van Bart Aernouts voor de Ironman Hawaii. Deze zelfde technologie heeft bioracer nu ook toegepast op hun wielercollectie met deze Concept Jersey GR+ . Grapheen is de stof die ook zal gebruikt worden bij de ontwikkeling voor zowel de triatlon – als de wielerkledij voor de Olympische Spelen in Tokio. De stof zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur gaat dalen, ideaal dus bij warme omstandigheden.

De GR+ Jersey is net zoals de gewone SPDWR Concept jersey uitgerust met de naadloze ‘Airstripe Aero’ mouwen.

De ideale broek voor klimmers

Met de SPDWR Concept Bibshort Stratos 3.0 vult Bioracer hun Speedwear gamma aan met een wielerbroek die ook de nodige testen doorstaan heeft. Voor deze broek werd gekozen voor een brede broeksband waardoor deze perfect om zijn plaats blijft zitten, ook wanneer we een tijdje op de trappers staan.

De Stratos 3.0 bestaat uit een geweven stof heeft een waterafstotende en winddichte eigenschap langs de buitenkant en een groot ademend vermogen langs de binnenzijde. Ideaal dus voor het klimwerk als je weet dat je even later ook diezelfde berg opnieuw moet afdalen en zo niet met verkleumde benen opnieuw het dal bereikt. Het gekende VAPOR (nieuwste generatie) is het perfecte zeem dat deze bidshort afwerkt.

Ons verdict

Opnieuw bewijst Bioracer met deze SPDWR Concept collectie dat ze nooit blijven stilzitten en blijven streven naar innovatie. Beide items (Jersey en Bibshort) zijn elk te koop voor de prijs van €129. Geen koopje maar weet wel dat je wielerkledij in huis haalt waarmee je heel wat plezier zal beleven tijdens de mooie zomerdagen.

Bekijk zeker eens de vernieuwde webshop van bioracer!