Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet is 1 van de 23 finishers van extreme thorXtri triatlon in Noorwegen
Nieuws

Belgische triatleet is 1 van de 23 finishers van extreme thorXtri triatlon in Noorwegen

Ondanks de heropflakkering van het corona-virus kon de thorXtri op 15 augustus toch doorgaan in het Noorse Stavanger, met aan de start 1 Belgische triatleet: Wim Verstraeten. Hij was 1 van de slechts 23 finishers van deze extreme uitdaging waarbij zelfs de winnaar niet onder de tien uur kon duiken. Wim deed er zelf meer dan 15 uur over alvorens te finishen aan de voet van de drie zwaarden.

Het was lang bang afwachten voor Wim Verstraeten of de thorXtri triatlon zou doorgaan, maar uiteindelijk was er toch groen licht om naar het Zuid-Westen van Noorwegen af te reizen. Op het programma: 3,8 km zwemmen in het Lysefjord in water van 12 graden, 180 km fietsen op de Lysebotn, goed voor 27 haarspeldbochten en 2.400 hoogtemeters. En afsluitend is er dan nog een marathon over een heuvelachtig terrein met een iconische finish aan de drie zwaarden van ‘Sverd i fjell’ in Hafrsfjord.

Volgens Wim was het een enorm zware wedstrijd. “Het zwemmen van 3,8 km werd bij stevige tegenstroming eerder 4,5 km bij mij, in een tijd van 1u53,” vertelt Wim. “In de 180 km fietsen, met 2.400 hoogtemeters, hadden we de wind op de kop. Ik deed er 7u46 over. En de 41 km lopen was gevarieerd, met glooiende heuvels, rotsbeklimmingen en zelfs een strandloopje. Daar deed ik 5u24 over. Ik ben zo blij dat ik in mijn eerste extreme triatlon meteen de finish haalde, in 15u39, net voor zonsondergang,” aldus Wim.

Uiteindelijk was de officiele eindtijd van Wim 15u42’16, goed voor een 19de plaats. Slechts 23 triatleten haalden het einde voor middernacht. De laatste atleet deed er 18u44’43 over. De race werd gewonnen door de Brit Graeme Stewart, maar ook hij slaagde er niet in om onder de 10 uur te blijven. Met een tijd van 10u01’47 was hij uiteindelijk 23 minuten sneller dan de Noor Oystein Eriksen.

https://www.facebook.com/wim.verstraeten.18/posts/4893623740663391

Uitslag thorXtri triatlon 2020