Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Sara Van de Vel pakt zilver op BK tijdrijden in Koksijde
Sara Van de Vel (l) op het podium van het BK tijdrijden (foto: Team Ciclotel)
Multisports

Triatlete Sara Van de Vel pakt zilver op BK tijdrijden in Koksijde

Sara Van de Vel heeft op haar eerste Belgisch kampioenschap in het wielrennen meteen een heel sterke prestatie neergezet met een tweede plaats op het BK tijdrijden in Koksijde. Alleen Lotte Kopecky was sneller op het vlakke parcours op en rond de luchtmachtbasis. Van de Vel was vooraf getipt als favoriete, na twee zeges in de tijdritten op het autocircuit van Zolder, en maakte de verwachtingen meteen waar. Bij de elites zonder contract kwam ook Jan Petralia in actie.

Sara Van de Vel zette met 39’02 een scherpe tijd neer, acht seconden sneller dan Julie Vandevelde en 14 seconden sneller dan Ann-Sophie Duyck. Het zag er lange tijd goed uit voor de Belgische kampioene halve triatlon, tegenwoordig niet alleen door Peter Croes maar ook door Victor Campenaerts begeleid. Maar dan kwam regerend kampioene Lotte Kopecky en die verpulverde alle besttijden. Met 38’00 was ze ruim een minuut sneller dan Sara en verlengde ze haar titel. Maar een zilveren medaille op haar eerste BK bij de profs is toch een sterke prestatie van de atlete van Team Ciclotel. Over drie weken komt ze nog eens in haar Oilservice-outfit van LTTD uit tijdens het Belgisch kampioenschap halve triatlon in de Ironlakes bij de Lacs de l’Eau d’Heure, tegen regerend ITU LD wereldkampioene Alexandra Tondeur.

Van Aert sneller dan Campenaerts, ook Petralia in actie

Bij de mannen keken de triatlonfans natuurlijk uit naar Victor Campenaerts. Die reed een heel sterke tijdrit, maar de man van het moment, Wout Van Aert, was in Koksijde nog een stukje beter. Van Aert pakte de Belgische titel in 50’10. Victor Campenaerts deed er dertig seconden langer over en pakte het zilver. Frederik Frison pakte verrassend het brons voor Thomas De Gendt. Bij de elites zonder contract pakte Rutger Wouters de zege in 35’28, met een gemiddelde van 47 km/uur. Duatlontopper Jan Petralia waagde ook zijn kans. Hij knalde aan gemiddeld 43,6 km/uur maar dat leverde slechts een 22ste plaats op voor Jakke Petrol.

Uitslagen BK Tijdrijden 2020