Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Groen licht in Hamburg voor World Triathlon Series en WK Mixed Team Relay, maar zonder Van Riel
Jelle Geens voor de Belgian Hammers in de Mixed Team Relay in Hamburg in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Groen licht in Hamburg voor World Triathlon Series en WK Mixed Team Relay, maar zonder Van Riel

Hoewel de Ironman Hamburg in hetzelfde weekend eerder al afgelast werd, blijft er voorlopig nog altijd groen licht voor de World Triathlon Series en het WK Mixed Team Relay op 5 en 6 september in Hamburg. Het zal niet hetzelfde zijn als andere jaren. Want waar Hamburg één van de meest populaire WTS-triatlons is met altijd honderdduizenden toeschouwers, zal er deze keer op en rond de blue carpet geen publiek toegelaten worden. De races worden wel uitgezonden op Triathlonlive.tv. Onze Belgian Hammers moeten het in het WK Mixed Team Relay, de nieuwe olympische discipline, doen zonder Marten Van Riel, die op stage bij een val een blessure opliep.

Geen Marten Van Riel na val op stage

Op zaterdag 5 september worden de individuele triatlons gehouden voor de World Triathlon Series. Bij de mannen staat naast Jelle Geens ook Erwin Vanderplancke op de startlijst, en dus geen Marten Van Riel. En dat heeft alles te maken met een valpartij op stage. “Marten heeft door een val op stage een stressfractuur opgelopen aan het zitbeen,” vertelt bondscoach Nick Baelus. “Hij is al wel aan de beterhand, maar momenteel is alleen fietsen en zwemmen mogelijk. Dus was een deelname in Hamburg uitgesloten.”

https://www.instagram.com/p/CD7JamwlT34/?utm_source=ig_web_copy_link

“Erwin Vanderplancke neemt zowel individueel als bij de Hammers in de Mixed Relay zijn plaats in. We nemen nog wel Noah Servais en Jonathan Wayaffe mee naar Hamburg als reserves, mocht er in de individuele race iets mislopen,” legt Nick uit. Het deelnemersveld bij de mannen is alvast indrukwekkend met naast Jelle ook onder andere Vincent Luis, Alex Yee, Johnny Brownlee, Mario Mola, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden en Casper Stornes.

Samenstelling Hammers kan alle kanten uit

Bij de vrouwen bewezen Valerie Barthelemy en Claire Michel dat ze in topvorm zijn door 1 en 2 te worden in de Baltic Championships in Riga. Zij komen normaal ook twee dagen in actie. Zaterdag nemen Claire en Val het individueel op tegen onder andere Flora Duffy, Katie Zaferes, Cassandre Beaugrand, Jessica Learmonth, Beth Potter en nog een paar andere wereldtoppers. “Zondag doen ze, in het beste geval, ook allebei het WK Mixed Team Relay.”

https://www.instagram.com/p/CD82C48hPbJ/

“Voor alle zekerheid nemen we Kiara Lenaertz en Hanne De Vet mee, die als reserves kunnen invallen voor Val en Claire. De samenstelling van de Belgian Hammers in het WK wordt normaal eerst Valerie Barthelemy, dan Jelle Geens, vervolgens Claire Michel en tot slot Erwin Vanderplancke. Al kan dat nog alle kanten op na de individuele race,” aldus de bondscoach.

Top-5 op WK Mixed Team Relay haalbaar

Dat ondanks de heropflakkering van het corona-virus de wedstrijden in Hamburg door kunnen gaan, is goed nieuws. Maar door de internationale reisbeperkingen kunnen een aantal landen zoals Australie, Nieuw-Zeeland en Canada niet deelnemen aan het WK Mixed Team Relay. Uitgezonderd de Verenigde Staten, Brazilie en Japan komen er alleen Europese landen aan de start. De USA behoort wel tot de favorieten, samen met Frankrijk en Groot-Brittanie. “Voor onze Belgian Hammers zou een top-vijf plaats zeker haalbaar moeten zijn, al blijft zo’n Mixed Team Relay een heel onvoorspelbare race. Als we een goeie dag hebben, zit er misschien zelfs een medaille in,” besluit bondscoach Nick Baelus.

Programma

Op zaterdag 5 september zal om 16:00 het startschot klinken voor de mannen, waarna om 18:00 de dames van start gaan. De 22 teams voor het WK Mixed Team Relay starten zondag om 13:35. De wedstrijden zijn live te volgen op Triathlonlive.tv.