Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck kijkt vooruit naar nu al heroïsche Challenge Davos: ‘Hier gaat de beste atleet winnen’
Pieter Heemeryck op de persconferentie van Challenge Davos (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Pieter Heemeryck kijkt vooruit naar nu al heroïsche Challenge Davos: ‘Hier gaat de beste atleet winnen’

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck is titelverdediger in de eerste grote internationale post-corona halve triatlon. De weersvoorspellingen zijn slecht voor Challenge Davos en de atleten die zaterdag van start gaan, kunnen zich opmaken voor een koude en vooral ook zeer natte race in de Zwitserse Alpen. Vrijdag vond de persconferentie plaats en alle pro’s waren het met elkaar eens. ,,Het is heerlijk dat we eindelijk weer kunnen racen, des te meer tussen dit ijzersterke deelnemersveld.” Pieter Heemeryck is topfavoriet, maar neemt het op tegen onder andere Blummenfelt, Skipper en Kienle. ,,Normaal gesproken is dit een race waar de beste atleet wint.”

Het is niet geheel onwaarschijnlijk, gezien het pittige karakter van Challenge Davos. Na een 1.9km lang zwemonderdeel in het kristalheldere bergwater van Davos, volgt een fietstocht over de Flüelapass. Atleten rijden eerst een kilometer of 13 omhoog, met een gemiddeld stijgingspercentage van rond de acht procent. Vervolgens volgt een bijna even lange afdaling om vervolgens om te keren en dezelfde weg – en dus opnieuw een lange klim en afdaling – terug naar Davos te volgen. ,,Gelukkig heb ik hier inmiddels ervaring met slecht weer”, toont de Belg zich positief. “Sebastian Kienle staat ook aan de start en normaal gesproken wint hij zijn races altijd. Ik hoop dat ik daar morgen verandering in kan brengen.”

Fenella Langridge: ‘Kunnen we de Flüelapass niet veranderen in Fenellapass?’

Een ander mooi statement maakte de Britse Fenella Langridge, bij de vrouwen misschien wel de grootste kanshebster. Het lijkt haar wel wat dat – mocht zij op de fiets de snelste dame blijken – de beklimming naar haar wordt vernoemd. ,,De Fenellapass in plaats van de Flüelapass: dat moet toch kunnen?”, grapt ze. ,,Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk omhoog te rijden. De grootste uitdaging zit hem misschien nog wel in het afdaling. Zwemmend en lopend ben ik ook vrij sterk.”

Imogen Simmonds: ‘Droog zou een luxe zijn’

Langridge zal onder andere tegenstand krijgen van de Duitse Laura Philipp en Zwitserse Imogen Simmonds. Laatstgenoemde was de afgelopen dagen voornamelijk bezig om het weer te checken. ,,Op z’n minst iedere twee uur”, lacht ze. ,,Het meest positieve scenario is voorlopig dat het droog blijft, maar dat lijkt nagenoeg uitgesloten. Het zou slechts een luxe zijn. Mijn petje af voor het team dat deze wedstrijd weet te organiseren.”

Ook Philipp probeert positief te blijven. ,,Er kan van alles gebeuren in deze omstandigheden en ik houd rekening met veel sterke dames. Ik weet één ding zeker en dat is dat ik na het zwemmen in de achtervolging moet. Gelukkig ben ik dat gewend. Met dit weer is het vooral belangrijk dat je sterk in je hoofd bent en je eigen grenzen kent.”

Sebastian Kienle: ‘Spannende race, niet alleen tussen de meest bekende atleten’

Kienle kijkt uit naar race. (Foto: 3athlon.nl)

Terug naar de mannenrace, want daar is het dus Kienle die zeker ook als favoriet wordt gezien. ,,Maar het wordt een spannende race, niet alleen tussen de meest bekende atleten. Op een parcours als dit kan er veel gebeuren en zijn er veel lokale gasten die heel wat in hun mars hebben. Ik ben vooral erg dankbaar dat ik hier mag racen.”