Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Viersel, La Roche, Robertville, Davos, Vercorsman, Almere… Een overzicht van de wedstrijden van dit weekend
Simon, Jonathan en Tim op het podium van het BK sprinttriatlon 2019 (foto: 3athlon.be)
Multisports

Viersel, La Roche, Robertville, Davos, Vercorsman, Almere… Een overzicht van de wedstrijden van dit weekend

Hoera, het is weer triatlon en we krijgen het laatste weekend van augustus meteen een superweekend, met drie grote Belgische wedstrijden, de eerste post-corona Nederlandse triatlon en de internationale herstart van het Challenge circuit. Een overzicht van alle wedstrijden van dit weekeinde en waar en hoe je ze kan volgen…

BK sprinttriatlon en 1/3de triatlon Viersel

Zaterdag worden er in Viersel de eerste Belgische titels uitgereikt van 2020. Het BK sprinttriatlon maakt deel uit van de T3 Series en het belooft een superspannende wedstrijd te worden. Er zijn geen toeschouwers toegelaten op de wedstrijd-site in Viersel, maar we zijn er met een ploeg van 3athlon.be aanwezig om live updates te brengen, niet alleen van het BK sprinttriatlon, maar ook van de jeugdtriatlons. Op zondag is er voor het eerst de 1/3de triatlon in Viersel, voorafgegaan door de traditionele kwarttriatlon. In de 1/3de triatlon komt een wereldkampioene aan de start. Alexandra Tondeur reist van La Roche door naar Viersel namelijk, maar ze moet het wel opnemen tegen onder andere Katrien Verstuyft…

Xenia Luxem wint in Viersel in 2019 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Zaterdag kan je vanaf 10 uur en zondag vanaf 9u30 alles live volgen op 3athlon.be met updates, foto’s en video’s. Alle info over de wedstrijden vind je op de website van KTT.

Challenge de l’Ourthe in La Roche

In La Roche is het dit weekend aan de klimmers, want zowel de triatlon op de weg op zaterdag als de cross-triatlon op zondag hebben flink wat hoogtemeters. Tim Van Hemel is de grote favoriet om de dubbel, de Challenge de l’Ourthe, te winnen al zagen we deze week op social media dat nog een aantal favorieten aan het twijfelen waren om de dubbel te doen. Zaterdag is overigens Alexandra Tondeur de grote favoriete bij de vrouwen. Het wordt voor de wereldkampioene long distance triatlon dus een druk weekend. Ook van La Roche proberen we zoveel mogelijk updates te brengen en anders kan je altijd de Facebook pagina van Sportevents volgen.

Belgisch kampioenschap Swimrun

Het podium van het BK swimrun in 2019

Aan het Lac de Robertville vindt voor het tweede jaar op rij het Belgisch kampioenschap Swimrun plaats, naar analogie met de vooral in Scandinavie populaire Otillo swimruns waarbij zwemmen en lopen afgewisseld worden en de wedstrijd in duo wordt afgelegd. Er zijn verschillende afstanden in Robertville, maar de 33 km is de competitie-afstand voor het BK. Wie worden de opvolgers van Kevin Buffet en Thomas Ghysel? Dat weten we zaterdagnamiddag. Je krijgt uiteraard een uitgebreid verslag op 3athlon.be van dit in Belgie nog niet zo heel bekende wedstrijdformat. Alle info op de website van Ecoswimrun.

Eerste Nederlandse triatlon in Almere-Duin

In Nederland was er door de corona-crisis nog geen enkele officiele wedstrijd dit seizoen en dus krijgt Almere-Duin de eer om de herstart van het Nederlandse triatlonseizoen te houden. Almere-Duin is een bekende plek voor veel Belgische atleten want de afgelopen jaren vond het Belgisch kampioenschap duatlon lange afstand er plaats. Er staan dit jaar nauwelijks Belgen aan de start in Almere-Duin…

Challenge Davos met Pieter en Kenneth

Pieter Heemeryck wint Challenge Davos in 2019 (Foto: Challenge Davos/Kasper Pedersen)

De Challenge Davos, de eerste grote post-corona internationale halve triatlon, belooft een spannende strijd te worden met een indrukwekkend deelnemersveld. Titelverdediger Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche nemen het op tegen onder andere Sebastian Kienle, Kristian Blummenfelt, Joe Skipper, Andi Bocherer, Andy Dreitz, Manuel Kung, Sam Laidlow en nog een legertje toppers. Het wordt slecht weer zaterdag en volgens Pieter zal de beste winnen in Davos. De wedstrijd is te volgen via de social media van Challenge en wij brengen op zaterdagavond een uitgebreid verslag, met reacties van de Belgen, op 3athlon.be.

Vercorsman met Diego en Timo

Normaal hadden ze op 15 augustus allebei aan de start gestaan van de Embrunman, maar die kon door de corona-crisis niet doorgaan. In de Vercorsman krijgen Timothy Van Houtem en Diego Van Looy, vorige week nog tweede in de Triathlon de la Madeleine, een nieuwe kans om hun goeie vorm te tonen. Van Looy heeft de afgelopen tijd hard getraind in de Franse Alpen en is de grote topfavoriet in de loodzware Vercorsman, met op de 120 km fietsen de beklimming van de Col de la Machine en de Col du Mont Noir… Alle info vind je op de website van de Vercorsman. En zondag krijg je van ons uitgebreid verslag van de Vercorsman XL…