Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Viven kwarttriatlon Damme heeft alternatief zwemparcours, nog even testen afwachten
Een dikke groene laag door de blauwalg op de Damse Vaart (foto: Mike Bogaert)
Duathlon

Viven kwarttriatlon Damme heeft alternatief zwemparcours, nog even testen afwachten

Nadat maandag het Triatlon Brugge Team het BK jeugdtriatlon en de Memorial Kenneth Neyt moest annuleren door blauwalg in de Damse Vaart, heeft nu ook de organisatie van de Viven kwarttriatlon van Oostkerke bij Damme de plannen moeten aanpassen. Ook in Damme wordt er in de Damse Vaart gezwommen en ook ter hoogte van Oostkerke is er te veel blauwalg in het water en dus kan er voor de gezondheid van de deelnemers niet gezwommen worden. De organisatie heeft een alternatief zwemparcours gevonden en wacht nu de testen van de waterkwaliteit af. Mochten die niet goed zijn, dan wordt het zaterdagmiddag een duatlon in Oostkerke.

Dan werk je een prima corona-proof protocol uit, dan krijg je van alle instanties groen licht en dan laat een te hoge concentratie blauwalg in het zwemwater je triatlon alsnog in het water vallen. In Damme hadden ze eerder al besloten dat het een duatlon zou worden als de testen van de waterkwaliteit niet goed zouden blijken. Maar woensdag werd er een alternatief zwemparcours gevonden.

Zwemmen in de Leopoldsvaart

Als de testen van de waterkwaliteit goed zijn, dan wordt er zaterdag in de Leopoldsvaart gezwommen, de waterloop die bij Oostkerke de Damse Vaart kruist. “We hebben met ons team gezocht naar een goed alternatief en de Leopoldsvaart als nieuwe zwemlocatie gevonden. Woensdagochtend hebben we van Waterwegen de vergunning binnengekregen om er te mogen zwemmen. Nu laten we in allerijl de waterkwaliteit onderzoeken. Het zal dan ook sowieso een last minute beslissing worden op vrijdagavond om te zien of we kunnen zwemmen of het toch een duatlon wordt,” aldus Jurgen Laruelle van het organisatieteam.

https://www.facebook.com/ViventriatlonDamme/posts/193452148829401

Mocht het een duatlon worden, dan worden de 1.000 meter vervangen door 3,5 km lopen. Nadien volgt zoals gepland 45 km fietsen en 10 km lopen. Ook de startvolgorde blijft dezelfde. Om 14u starten de heren pro’s met een rolling start in de eerste wave. De tweede wave is voorzien voor het clubkampioenschap van het Aquaprotect 3team van Kortrijk. De dames pro’s starten in de derde wave. En vervolgens is er een rolling start voor alle age groupers en trio’s…

Alle verdere informatie vind je op de website van de Viven triatlon van Damme.