Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur loopt naar tweede plaats in 70.3 Ironman Sables d’Olonne
Alexandra Tondeur won eerder dit jaar al de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde (foto: Amandine Gilson)
Nieuws

Alexandra Tondeur loopt naar tweede plaats in 70.3 Ironman Sables d’Olonne

Alexandra Tondeur heeft een heel mooie tweede plaats behaald in de 70.3 Ironman Sables d’Olonne in de Vendee in Frankrijk. Voor Alexandra The Great was het haar eerste grote internationale wedstrijd post-corona. Nadat eerder Pieter Heemeryck bij de mannen al een sterke wedstrijd deed, met een derde plaats tot gevolg, pakte ook Tondeur een podiumplaats. In de slotfase ging ze over de Britse topper Fenella Langridge, die lang solo aan de leiding ging, maar de Francaise Justine Mathieux bleef nog net uit de greep van onze landgenote.

Bij de vrouwen ging de Britse Fenella Langridge meteen vanaf start aan de leiding en het leek alsof de Britse op weg was voor een indrukwekkende solo. Fenelle was samen met de Nederlandse Sarissa De Vries de snelste zwemmer. In de 90 km fietsen zette ze De Vries en de Francaise Justine Mathieux op 2’30 achterstand. Alexandra Tondeur, die de achterstand in het zwemmen had weten te beperken tot 3’22, volgde als eerste van een achtervolgend groepje in vierde positie op 4’39 van Langridge.

Op zes kilometer van het einde ging Tondeur voorbij aan Sarissa De Vries en nam ze de derde plaats over op 3 minuten van Langridge en 2 minuten van Mathieu. In de slotfase zakte Langridge nog volledig in elkaar. De Britse verloor snel haar voorsprong en met nog 4 km nam Justine Mathieux de koppositie over. Alexandra kwam ook nog terug en ging in de slotkilometers op en over Langridge. Justine Mathieux pakte haar mooiste overwinning ooit in 4u17’55, met nog 1’16 voorsprong op Tondeur die in 4u19’11 knap tweede werd. Langridge werd derde in 4u19’21 en De Vries was vierde in 4u19’54.