Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon met kajakken als vierde sport: William Peters 4de op WK quadratlon
Multisports

Triatlon met kajakken als vierde sport: William Peters 4de op WK quadratlon

In Mol is de Mokkatlon al jaren een klassieker als opener van het cross-duatlon circuit met een combinatie van kajakken, mountainbiken en lopen, maar er is sinds een aantal jaar ook op wereldvlak de quadratlon en daarin scoorde een Belgische kajakker erg goed op het WK in Duitsland. William Peters, die in 2012, 2015 en 2017 overigens de Mokkatlon op zijn naam schreef en vorig jaar nog tweede werd achter Tim Van Hemel, werd vierde in Ratscher aan de Bergsee. Hij liep een tijd in zilveren positie en strandde uiteindelijk op 8 seconden van het podium. Vorig jaar werd William, broer van topsporters Artuur en Hermien, nog wereldkampioen op de middellange afstand en vice-wereldkampioen op de sprint in de quadratlon.

Voor William Peters was het een leuk weerzien met de Bergsee, waar hij in 2018 ook al eens de zesde plaats pakte op het WK sprint. Ook nu stond de wereldtitel op het spel over de sprintafstand: 750 meter zwemmen, 20 km fietsen, 4 km kajakken en 5 km lopen. De atleet uit Hechtel-Eksel begon sterk aan de 750 meter zwemmen en ging in het eerste deel aan de leiding. Daarna liet hij het tempo wat zakken, maar kwam toch als vijfde uit het water.

In de 20 km fietsen kreeg hij 400 hoogtemeters voor de wielen en kon hij na een sterke race opschuiven naar de derde plaats. Het kajakken is natuurlijk voor de familie Peters het top-onderdeel en in William’s favoriete discipline rukte hij met de tweede snelste kajak-tijd op naar de leidersplaats. In de derde wisselzone verloor hij een tiental seconden met het aantrekken van de loopschoenen en zo begon hij in zilveren positie aan de 5 km lopen. Uiteindelijk werd William nog gepasseerd door twee atleten en strandde hij op 8 seconden van het podium.

De Pool Krzysztof Wolski maakte het opnieuw af in het lopen en vernieuwde zijn wereldtitel in een tijd van 1u32’32. Op 50 seconden werd de Tsjechische Ironman-triatleet Milan Oslik tweede. Het brons ging naar de Duitser Stefan Teichert in 1u34’00. William Peters werd vierde in 1u34’09, maar pakte wel zilver in de elite-categorie.

Uitslagen WK sprint Quadrathlon 2020