Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe Amerikaanse Challenge triatlon in 2021 op Nascar race-circuit van Miami
Nieuws

Nieuwe Amerikaanse Challenge triatlon in 2021 op Nascar race-circuit van Miami

Challenge Family, na Ironman het tweede grootste triatloncircuit ter wereld, verwelkomt vanaf 2021 een tweede race in Noord-Amerika op de kalender: Challenge Miami. Vanaf 12 tot 14 maart mogen atleten racen over de razendsnelle en beroemde Nascar track van de Homestead-Miami Speedway. Net als Challenge Daytona, waar ook op een racebaan wordt gestreden en waar Pieter Heemeryck in 2018 de eerste editie won, wacht ook in Miami een enorme prijzenpot van maar liefst 50.000 dollar en dus mag publiek een ijzersterk startveld verwachten.

Opvallend genoeg is het naast Challenge Daytona niet alleen de tweede wedstrijd voor Challenge Family binnen Noord-Amerika, maar ook nog eens de tweede wedstrijd op een Nascar circuit. Topatleet Andrew Starykowicz ziet het al helemaal voor zich: ,,Ik kijk er echt naar uit om te racen op een van de meest iconische racecircuits in Amerika. De track heeft een afwisselend hoogteverschil van wel vijf tot zes meter naast een exacte ovaal van 1,5 mijl en een 2,21 mijl lang parcours (ongeveer 3,5 kilometer, red.). Of je nu prof bent of een Age Grouper: dit wordt een episch race ervaring.”

Het zwemonderdeel vindt plaats in een meer van zo’n 500 meter breed. Vervolgens wordt er dus gefietst op de racebaan: ,,De perfecte ovaal biedt atleten een vlak en snel parcours, wat zeker zal leiden tot mooie finishes en persoonlijk records”, aldus Bill Christy, CEO van Challenge Noord-Amerika. Challenge Family CEO Jort Vlam ziet vol enthousiasme toe hoe Challenge Family groeit in Amerika: ,,Bill Christy en zijn team bewijzen met Challenge Daytona al dat ons motto #allabouttheathlete weerklinkt in het evenement. We zien dat de Amerikaanse markt houdt van onze op de atleet georiënteerde aanpak en we kijken er naar uit om Challenge Family verder uit te breiden in Noord-Amerika. We zijn enthousiast dat we nu aan kunnen kondigen dat onze volgende race in Amerika in Miami zal zijn.”