Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste post-corona XTerra triatlon levert Belgisch succes op: Carabin op podium, Deleebeeck naar Maui
Multisports

Eerste post-corona XTerra triatlon levert Belgisch succes op: Carabin op podium, Deleebeeck naar Maui

Ook de XTerra cross-triatlons sneuvelden dit jaar massaal door de corona-crisis, maar in Tsjechie ging dit weekend de eerste post-corona Xterra triatlon door en de Belgen speelden er een hoofdrol, met nationaal kampioen marathon mountainbiken Sebastien Carabin op een heel mooie derde plaats en Joeri Deleebeeck die ook derde werd in zijn age group en kwalificatie voor het WK in Maui pakte. De overwinning ging in Tsjechie voor het tweede jaar op rij naar de Franse topper Arthur Serrieres…

Sebastien Carabin maakt 60 plaatsen goed

Sebastien Carabin pakte zijn allereerste podium in een internationale Xterra triatlon in een indrukwekkende inhaalrace waarbij hij meer dan 60 plaatsen goedmaakte. In de 1500 meter zwemmen moest hij op de Franse koploper Maxim Chane meer dan vijf minuten goedmaken. Zijn inhaalrace bracht hem in de 33 km mountainbiken terug vooraan in de race en in de 10 km lopen liep hij naar een mooie derde plaats. Arthur Serrieres won voor het tweede jaar op rij de oudste Europese Xterra wedstrijd in 2u33’26 voor Maxim Chane (2u34’03). Carabin volgde op 1’54 als derde (2u35’20).

https://www.facebook.com/sebastien.carabin/posts/10224309460191253

Deleebeeck pakt slot voor Maui 2021

Joeri Deleebeeck werd knap 28ste overall in 2u59’44 en pakte zo brons in deM30 leeftijdscategorie, goed voor een ticket voor het WK Xterra in Maui in 2021. “Ik ben zeker tevreden met het overall resultaat, na een iets mindere zwem- en loopproef. Ik heb wel sterk gefietst, en zo mooi binnen de top 30 kunnen eindigen in deze sterk bezette Gold race. En ik was uiteraard blij om terug te kunnen racen, en dat in deze prachtige omgeving. Bovendien pakte ik een podium in mijn categorie en de kwalificatie voor Maui is natuurlijk heel mooi meegenomen,” aldus een blije Joeri Deleebeeck, die de week voordien ook al een knappe tweede plaats behaalde in de cross-triatlon van Vittel…

https://www.facebook.com/xterraeurope/videos/443127226587945

Bij de vrouwen won Ironman-topper Laura Philipp na een sterke wedstrijd. De Duitse pakte de zege in 2u52’43 en had maar liefst vijf minuten voorsprong op de Italiaanse Sandra Mairhofer, die 19 seconden over hield op haar landgenote Marta Menditto. De Nederlandse Maud Golsteyn werd 15de in 3u22’25. Er stonden geen Belgische atletes aan de start.

Uitslagen Xterra Czech 2020