Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw triatlon met veel Belgen van internationale kalender in 2020: Nederlandse 70.3 Ironman afgelast
Nieuws

Opnieuw triatlon met veel Belgen van internationale kalender in 2020: Nederlandse 70.3 Ironman afgelast

De 70.3 Ironman Westfriesland in het Nederlandse Hoorn, waar bijna 300 Belgische triatleten zouden deelnemen is definitief afgelast. Ironman – en organisator Extra Leisure uiteraard ook – had het volste vertrouwen dat Ironman 70.3 Westfriesland door zou kunnen gaan in 2020, ook al werd de wedstrijd eerder al van eind juni naar begin oktober verschoven. Maar, helaas velt het coronavirus ook deze wedstrijd. ,,We voelden ons zeer overtuigd dat we atleten een geweldig raceweekend konden bieden. Eerdere gesprekken met de autoriteiten en gezondheidsinstanties waren allemaal positief, maar na nieuwe gesprekken spijt het ons te moeten mededelen dat het event niet plaats kan vinden. We komen terug van 25 tot en met 27 juni 2021.”

Dit staat te lezen in een zojuist aan atleten verstuurde mail. ,,In een tijd waarin alles voortdurend ontwikkelt en verandert, begrijpen we dat dit als een teleurstelling komt. Die teleurstelling delen we met jullie.”

Daarnaast wordt atleten op het hart gedrukt dat hun inschrijving automatisch wordt doorgeschoven naar de editie van 2021. ,,We begrijpen ook dat dit voor veel atleten invloed heeft op de reizen die ze hebben geboekt. We adviseren hen om contact op te nemen met de reisorganisaties en hen in te lichten over deze situatie.”

“We hadden veel liever dat we dit al eerder wisten”

Organisator Vincent van der Stouwe begrijpt maar al te goed dat atleten het ongetwijfeld niet leuk gaan vinden dat ze zo laat voor de wedstrijd horen dat het event toch niet doorgaat. ,,Maar we hebben het zelf ook pas vanmiddag gehoord. Normaal weet je altijd zeker dat een event doorgaat, dat een vergunning wel rond komt, maar alles is nu anders. Dit is voor ons een grote klap en we begrijpen dat dat voor atleten niet anders zal zijn. We hebben echt keihard geknokt om Ironman 70.3 Westfriesland voor elkaar te krijgen, maar helaas is het niet gelukt.”