Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Franse triatlete bijna aangereden en van fiets geschopt, reageert met rake rechtse…
Nieuws

Franse triatlete bijna aangereden en van fiets geschopt, reageert met rake rechtse…

Het zijn even krankzinnige als schokkende beelden: triatlete Wendy Bru raakte in Bordeaux betrokken bij een vechtpartij met een automobilist die zich kwaad maakte over het feit dat de Française hem blijkbaar in de weg reed. De man stapt uit, schopt genadeloos tegen haar fiets, maar Bru laat niet over haar kant lopen en deelt een flinke tik uit. Het is onduidelijk of de video nog verdere gevolgen heeft en er een aanklacht wordt ingediend…

Op VRT Nws was er deze week al sprake van een stijging van agressie tegenover fietsers, met zelfs facebook-groepen waarin opgeroepen wordt tot haat tegen fietsers en opmerkingen als “Een goeie fietser, is een dode fietser”. Maar wat er deze week in het Franse Bordeaux gebeurde tijdens een trainingsritje van de Franse triatlete Wendy Bru, dat tart echt alle verbeelding.

De beelden van de ‘bijna aanrijding’ zijn helaas niet te zien, maar Bru zegt daarover het volgende. ,,Als fietser worden we iedere dag aan onbeleefdheden blootgesteld. Gisteren ging het véél te ver. Ik reed achter een bestuurder van een busje die me klem reed tussen zijn wagen en een ander busje. Ik moest schreeuwen om opgemerkt te worden en om te voorkomen dat ik niet zou worden overreden. Maar deze bestuurder stapte vervolgens uit en ging over de grens.”

Wat er toen gebeurde, zie je dus hieronder:

https://www.instagram.com/p/CE6u92vIrL3/

Wendy Bru is een Franse triatlete die in de Grand Prix triatlons uitkomt voor Les Girondins de Bordeaux. Haar filmpje wordt op social media massaal gedeeld en er komen heel wat reacties uit de triatlon-community, helaas veel te vaak ook wegens de herkenbaarheid van de situatie…

https://www.instagram.com/p/CEUZRJmB4Nl/