Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mooi eerbetoon van Heemeryck aan Van Lierde: “Jij gaf de jonge Pieter het idee dat niets onmogelijk is…”
Van Lierde valt in de armen van Heemeryck aan de finish in Menen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Mooi eerbetoon van Heemeryck aan Van Lierde: “Jij gaf de jonge Pieter het idee dat niets onmogelijk is…”

Hoe Pieter Heemeryck aan de poort van het Vauban-stadion in Menen wachtte op Frederik Van Lierde en samen met Bart Aernouts een van de grootste Belgische triatleten aller tijden naar een schitterend eerbetoon begeleidde, dat zijn kenmerken van een absolute topper. Zelf tot tranen toe beroerd toonde hij zijn respect voor een groot kampioen als Frederik en in een video-brief aan Fre gaat hij nog een stap verder. “Jij maakte dat ik er zelf van begon te dromen, door de grootste triatlon ter wereld te winnen. Jij leerde me dat, als je hard traint, je je kan meten met de besten ter wereld. Vanaf dat moment heb je mij en veel andere geïnspireerd…”

https://www.facebook.com/triatleetpieterheemeryck/videos/318150109415096

“Bedankt om mij, en vele anderen, te laten dromen”

“Beste Frederik, het gaat allemaal zo snel. Ik herinner het me nog altijd jaren geleden, toen ik naar het wereldkampioenschap Ironman keek. Jij gaf de jonge Pieter het idee dat niks onmogelijk is. Jij maakte dat ik er zelf van begon te dromen, door de grootste triatlon ter wereld te winnen. Jij leerde me dat, als je hard traint, je je kan meten met de besten ter wereld. Vanaf dat moment heb je mij en veel andere geïnspireerd.”

Heemeryck en Van Lierde samen aan kop in Menen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

“Jarenlang heb je ons geleerd hard te trainen, vechten, afzien en te winnen. Je hebt ons getoond hoe op de top van je kunnen te zijn als het nodig was. Het was geweldig om er bij te zijn in de laatste race van jouw carriere, nog een laatste keer tegen jou te strijden, vechten voor de winst. Dat doet me realiseren, na jaren naar je opgekeken te hebben, dat het nu tijd is om je te bedanken voor alles wat je gedaan hebt voor de triatlonsport in België.”

“Bedankt om een leidende ster geweest te zijn. Bedankt voor al die mooie momenten. Bedankt om mij, en vele anderen, te laten dromen. Bedankt om mij te doen afzien vandaag, terwijl we samen voor de winst streden. Bedankt, Freddy, bedankt! Al het beste, Pieter…”

Mooie woorden van een mooie atleet en mooie beelden van Be Movi van een emotionele dag in Menen…